Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
„Lerona/Rita” saglabā pirmo vietu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 10.7.2012
Iepriekšējā un šajā nedēļā tika izspēlēta Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīra pirmā riņķa priekšpēdējā jeb astotā kārta, kā arī viens atliktais mačs. Svarīgu panākumu svinēja pašreizējā sacensību līdere „Lerona/Rita”, kas tikai pašā cīņas izskaņā izglābās no zaudējuma duelī pret FK „Ķekava”.

„Lerona/Rita” futbolisti, kuri pagaidām turnīra kopvērtējumā ir vienīgie, kas ne reizi nav izjutuši zaudējuma rūgtumu, mačā pret „Ķekavu” 27.minūtē nonāca iedzinēju lomā, kad sāncenšu rindās precīzi sita Kaspars Mīligs. Izlīdzinājumu viesos spēlējošajiem „leroniešiem” neilgi pēc pārtraukuma panāca Mihails Suvorovs, kamēr uzvaru nesošos vārtus jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā guva Ilmārs Boriss. Jāpiebilst, ka ķekavniekiem izcīnīt vismaz punktu šajā mačā ievērojami apgrūtināja Jāņa Kriuliņa par rupju spēli 68.minūtē nopelnītais noraidījums.

Citā minētās kārtas mačā negaidīti pārliecinošu 7:1 panākumu pār FK „Flaminko-Monarhs” svinēja „Rīnuži-Strong”. Interesanti, ka vienīgos vārtus zaudētājiem guva no FK „Ogre” komandas pārnākušais pazīstamais kādreizējais Latvijas izlases futbolists Vīts Rimkus, bet „Rīnužiem” ar četriem vārtiem atzīmējās Vitālijs Puzirevskis, kurš tādējādi izvirzījies sacensību trāpīgāko snaiperu saraksta priekšgalā. Vēl divi vārti Sergejam Starkovam, bet vieni – Dmitrijam Zabarovskism.

Trīs punktus „paņēma” arī vēl viena favorīte FK „Salaspils”, kas ar rezultātu 2:0 izbraukumā pārspēja „Dinamo Rīga” vīrus. „Salaspiliešu” rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Andrejs Agafonovs un Ilja Ščanicins. Tikmēr vēl divos astotās kārtas dueļos tika fiksēta vienas komandas pārliecinoša uzvara. Proti, RTU FC vīri neatstāja ne mazākās cerības DSVK „Traktors” komandai, sagraujot to ar rezultātu 7:0 (pa diviem vārtiem Aleksandra Sajkovska un Artjoma Voroņina kontā), kamēr FK „Ogre” ar 6:1 „izrēķinājās” mačā pret JDFS „Alberts/FK Viesulis” (ogrēniešiem „dubli” realizēja Raivis Rubīns). Jāpiebilst, ka divos pēdējos pieminētajos mačos zaudētāju izredzes uz labvēlīgu cīņas gala iznākumu ievērojami sarežģīja īsais rezervistu soliņš.

Visbeidzot atliktajā spēlē starp JDFS „Alberts” un „Rīnuži-Strong” tika fiksēts neizšķirts 1:1, kas nedaudz pasliktināja situāciju kopvērtējuma tabulā „rīnužniekiem” (uzvaras gadījumā viņi paceltos uz trešo vietu).

Turnīra kopvērtējumā, kā minēts, ar 18 punktiem vadībā atrodas „Lerona/Rita”, no kuras par punktu atpaliek „Salaspils”, bet par trim – „Ogre” un RTU FC. 14 punktus iekrājusi „Rīnuži-Strong”, pa desmit JDFS „Alberts/Viesulis” un FK „Flaminko-Monarhs”, kamēr kopvērtējuma tabulas zemākās vietas ieņem „Dinamo Rīga” (5), DSVK „Traktors” (4) un „Ķekava” (3).

Čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, kā minēts, ir V.Puzirevskis („Rīnuži-Strong”), kurš guvis astoņus vārtus, kamēr septiņas reizes sāncenšu vārtsargus pārspējis I.Šcanicins („Salaspils”).

Pirmā riņķa noslēdzošā jeb devītā kārta risināsies 12.un 13.jūlijā, bet viens mačs starp „Dinamo Rīga” un „JDFS Alberts/FK Viesulis” pārcelts uz 19.augustu. Kārtas centrālais mačs neapšaubāmi būs „Ogres” un „Lerona/Rita” komandām – panākuma gadījumā pēdējā pirmo apli noslēgs līderes statusā.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin