Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
„Lerona/Rita” pirmo apli noslēdz līderes godā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 16.7.2012
Iepriekšējā nedēļā tika aizvadīta Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas čempionāta pirmā riņķa noslēdzošā kārta, kuras ietvaros centrālajā spēlē svarīgu panākumu svinēja „Lerona/Rita” vienība, tādējādi sacensību pusceļā saglabājot līderes statusu kopvērtējuma tabulā.

Minētajā duelī „Lerona/Rita” samēroja spēkus ar vēl vienu turnīra favorīti FK „Ogri”, svinot panākumu ar minimālu rezultātu 1:0. Mačs izvērtās pietiekoši spraigs un abpusējiem vārtu gūšanas momentiem bagāts, taču nedaudz pārāki šajā ziņā izrādījās „Lerona/Rita” vīri, kuru dominance jo īpaši izpaudās otro 45 minūšu laikā. Šajā laikā arī uzvarētāji guva savus vienīgos vārtus - 59.minūtē ar skaistu sitienu pašā vārtu „devītniekā” atzīmējās Aleksejs Baranovs. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, un trīs punktus ieguva „Lerona/Rita”, kas joprojām ir vienīgā zaudējuma rūgtumu vēl neizjutusī vienība sacensību ietvaros.

Tikmēr vēl vienā mačā trīs punktus izcīnīja „Lerona/Rita” tuvākā sekotājā turnīra kopvērtējuma tabulā „Salaspils” komanda, kas ne bez grūtībām apspēlēja vienu no sacensību pastarītēm DSVK „Traktors”. Šajā spēlē vēl neilgi pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts 1:1, un tikai 85.minūtē Roberts Mežeckis guva uzvaras vārtus „salaspiliešiem”. Vēl uzvarētāju rindās precīzs bija Ruslans Ahmetovs, kamēr neveiksminiekiem trāpīgs raidījums padevās Kārlim Krieķim.

Rezultatīvi noslēdzās spēkošanās starp RTU FC un FK „Flaminko-Monarhs” komandām, kurā pirmie izrādījās pārāki ar rezultātu 3:2. Divi no 11 metru soda sitiena gūtie Mihaila Miholapa vārti ļāva „monarhiem” atspēlēties no 0:2 deficīta, taču pēdējais vārds piederēja RTU komandai – 76.minūtē panākumu nesošos vārtus guva Maksims Selivončiks. Pateicoties šai uzvarai, RTU FC pirmo riņķi noslēdza trešajā vietā uzreiz aiz abām līderēm „Lerona/Rita” un „Salaspils”, kamēr „Flaminko-Monarhs” šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas.

Visbeidzot vēl vienā kārtas duelī „Rīnuži-Strong” ar 3:0 uzveica FK „Ķekava”. Visus trīs vārtus uzvarētāji guva otrajā puslaikā, precīzi sitot Vitālijam Puzirevskim, Aldim Ščogolam un Pāvelam Blizņukam. Jāpiebilst, ka vēl viens šīs kārtas mačs starp „Dinamo Rīga” un JDFS „Alberts/FK Viesulis” tika pārcelts.

Līdz ar to Rīgas čempionātā ir noslēdzies pirmais aplis un iezīmējušās galvenās favorītes cīņā par zelta medaļām – starp tām noteikti jāmin „Lerona/Rita” (21), „Salaspils” (20), RTU FC (18), kā arī „Rīnuži-Strong” (17) un FK „Ogre” (15). Iespējams, otrajā kārtā minētajām vienībām vēl varētu pievienoties JDFS „Alberts/FK Viesulis” un „Flaminko-Monarhs” (abām pa 10), savukārt atlikušais trijnieks, kurā ietilpst „Dinamo Rīga” (5), DSVK „Traktors” (4) un FK „Ķekava” (3), diezin vai vairs var pretendēt uz augstiem sasniegumiem šajā sezonā.

Rezultatīvākais spēlētājs pēc pirmā riņķa ir astoņus vārtus guvušais V.Puzirevskis ( „Rīnuži-Strong”), kamēr septiņi trāpīgi raidījumi Ilja Ščanicina („Salaspils”) kontā. Pašreiz korektākā turnīra vienība ir vien deviņus brīdinājumus nopelnījusī „Flaminko-Monarhs”.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin