Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
RTU FC triumfē arī kausa izcīņā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 1.10.2012
Iepriekšējās pusotras nedēļas laikā tika aizvadītas pusfināla un fināla cīņas Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas kausa izcīņā. Līdzīgi kā regulārajā čempionātā arī šeit par spēcīgāko komandu kļuva RTU FC vienība.

Pirmajā no pusfināla pāriem RTU FC komanda samēroja spēkus ar JDFS „Alberts/FK Viesulis” vienību, un spēle izvērtās pietiekoši intriģējoši. Spēles pirmajās 45 minūtēs aktīvāki bija „albertieši”, un tas likumsakarīgi vainagojās ar vārtu guvumu 24.minūtē, kad ar trāpīgu raidījumu izcēlās Renārs Vucāns. Pēc pārtraukuma RTU FC atguvās un drīz vien ar pāris minūšu intervālu Artjoms Voroņins ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī jau izvirzīja savu komandu vadībā (2:1). Lai kā centās „Alberts” futbolisti atspēlēties, viņiem tas neizdevās. Vēl jo vairāk – 89.minūtē Maksims Polevojs panāca 3:1 RTU FC labā, uz ko sāncenši tomēr vēl spēja atbildēt ar tiesneša pieliktā kompensācijas laika trešajā minūtē gūtajiem Raivja Šonmaņa vārtiem. Vairāk rezultāts nemainījās, un, pateicoties 3:2 izcīnītajam panākumam, Rīgas čempionāta kausa finālā iekļuva RTU FC.

Otrajā pusfināla pārī spēkus samēroja FK „Ogre” un „Lerona/Rita”, un šeit jo īpaša motivācija sevi apliecināt bija ogrēniešiem, kuri „Lerona” vīriem iepriekš piekāpās svarīgā regulārā čempionāta spēlē. Neraugoties uz Ogres futbolistu mobilizāciju un maksimālu koncentrēšanos, viņi pirmie nokļuva iedzinēju lomā – 20.minūtē ar skaistu sitienu no tālas distances bumbu zem paša vārtu pārliktņa „iecēla” Andrejs Grišajevs, izvirzot vadībā „leroniešus”. Vēl līdz pārtraukumam FK „Ogre” vienus vārtus atguva (Andrejs Kondratjevs), un atpūtā vienības devās pie neizšķirta rezultāta 1:1. Līdz ar otrā puslaika sākšanos „Lerona/Rita” veica vairākas maiņas, taču tas nepalīdzēja – ogrēnieši savu aktivitāti apliecināja ar Agņa Pūpola 67.un 68.minūtē gūtajiem vārtiem un pārsvaru 3:1 nosargāja līdz tiesneša beigu svilpei.

Svētdien, septembra pēdējā dienā RTU jaunajā stadionā Pārdaugavā risinājās kausa izcīņas fināls, kur tādējādi spēkus samēroja Rīgas regulārā čempionāta zelta (RTU FC) un bronzas (FK „Ogre) godalgu ieguvējas. Kaut arī mača sākumā aktīvāk darbojās ogrēnieši, jau 13.minūtē viņi aizsardzībā nespēja aizkavēt Mihaila Cigankova izgājienu pa flangu, pēc kura sekoja piespēle Andrejam Motiļam, bet pēdējais ar skaistu sitienu vienā pieskārienā atklāja rezultātu. Par spīti īsajam rezervistu soliņam „Ogre” pēc šāda notikumu pavērsiena vēl vairāk palielināja teritoriālo spiedienu uz pretinieku vārtiem, kas vainagojās ar 33.minūtē gūtajiem A.Pūpola vārtiem – pēc drūzmas pie RTU FC „cietokšņa” tieši viņš pirmais tika pie bumbas izdevīgā situācijā un pārspēja pretinieku vārtsargu ar sitienu no aptuveni metra attāluma.

Pēc pārtraukuma abas pretinieces vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms 60.minūtē bumbu savos vārtos pēc neveiksmīga bumbas rikošeta netīšām raidīja RTU FC aizsargs M.Polevojs, bet vēl pēc tam – RTU FC atkal panāca izlīdzinājumu. Izpildot soda sitienu no aptuveni 40 metriem labajā laukuma flangā Maksims Selivončiks deva piespēli vārtu priekšā, taču bumbas trajektorija sagādāja grūtības FK „Ogre” vārtu vīram Mārcim Bormanim un viņš, kļūdīdamies bumbas pieņemšanā, ielaida to vārtos... Ar rezultātu 2:2 spēle arī noslēdzās, un uzvarētājs tika noskaidrots 11 metru „pendeļu” sērijā, kur trāpīgāki izrādījās RTU FC vīri (5:4). Interesanti, ka vienīgo reizi kļūdījās ogrēniešu kapteinis Maksims Ladigins, kura raidījumu uzminēja pretinieku vārtu vīrs Andrejs Aleksandrovs. Lai kā centās par savu spēles laikā pieļauto kļūdu reabilitēties M.Bormanis, ogrēniešu vārtsargam tā arī neizdevās tikt galā ne ar vienu no pretinieku izdarītajiem sitieniem.

Pēc šī triumfa RTU FC oktobrī cīnīsies par Latvijas 2.līgas labākās komandas titulu, savukārt 6.oktobrī kopā ar citām Rīgas čempionāta laureātēm dosies atzīmēt sezonas noslēgumu un saņemt apbalvojumus svinīgajā ceremonijā, kas risināsies naktsklubā „The Club”.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin