Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Rīgas čempionātā triumfē RTU FC
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.9.2012
Šajā nedēļās noslēdzās Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas čempionāts, kurā uzvaras laurus plūca RTU FC komanda. Sudraba godalgas spraigā konkurencē izcīnīja „Lerona/Rita”, trešajā vietā ierindojās FK „Ogre”, kamēr vēl viena favorīte FK „Salaspils” pašā sacensību izskaņā tomēr nespēja rast vietu godalgoto vienību pulkā. Jāpiebilst, ka šī gada čempionāts priecēja ar vēl sen neredzētu intrigu – kārtu pirms turnīra noslēguma uz zelta medaļām pretendēja pat četras vienības.

Mačs, kurā izšķīrās pirmās vietas liktenis, risinājās 16.septembrī RTU stadionā Pārdaugavā, un tā ietvaros laukuma saimniece RTU FC uzņēma „Salaspils” komandu. Sportiskie scenāriji saistībā ar šī mača gala iznākuma ietekmi uz čempiona titula ieguvēju bija vairāki – uzvaras gadījumā pirmo vietu iegūtu RTU FC, pie neizšķirta rezultāta labākās iespējas kārt kaklā zelta medaļas būtu „Lerona/Rita” vienībai, kamēr „salaspilieši” sava panākuma gadījumā saglabātu reālas izredzes cīņā par līderu statusu. „Zelta mačs” izvērtās ne tikai intriģējošs un spraigs, bet arī labi apmeklēts no skatītāju viedokļa – klātienē spēli noraudzījās ap 200 interesentu, atsevišķiem no kuriem pat nācās grūti atrast sēdvietu.

Cīņas sportiskais sižets klātesošajiem nelika vilties – abas komandas bija pulcējušas gandrīz optimālos sastāvus, un pirmā puslaika ietvaros bīstami momenti tika izveidoti gan pie vienas, gan otras vienības „cietokšņa”. Otru 45 minūšu laikā nedaudz vairāk svaiguma uz sāncenšu fona tomēr bija saglabājusi RTU FC, kas arvien vairāk pārņēma iniciatīvu savās rokās, tomēr reālāko vārtu gūšanas iespēju puslaika vidū izveidoja tieši „salaspilieši” – pēc viņu uzbrukuma mājinieku aizsargs bumbu izsita burtiski no savu vārtu līnijas. Spēles liktenis izšķīrās 80.minūtē, kad pēc RTU FC vārtsarga Andreja Aleksandrova teicami laukumā ievadītās bumbas Mihails Cigankovs ātrumā ar bumbu apsteidza pretinieku aizsargu, iegāja soda laukumā un sita precīzi tālajā vārtu stūrī. Atlikušo desmit minūšu laikā „Salaspils” vīriem atspēlēties vairs neizdevās, un tādējādi, pateicoties izcīnītajam panākumam, RTU FC ar kopumā 38 iekrātiem punktiem nodrošināja sev zelta medaļas Rīgas čempionāta kopvērtējumā, kamēr „salaspiliešus” šis zaudējums atstāja ceturtajā vietā.

Otro vietu šīs sezonas kopvērtējumā, kā minēts, nopelnīja „Lerona/Rita”, kas turnīra finiša taisnē tikai par punktu atpalika no uzvarētājas. Vispirms 10.septembra duelī „leronieši” ļoti svarīgā spēlē ar 2:0 pieveica FK „Ogre” komandu. Jāpiebilst, ka cīņas sākumā aktīvāki sava uzbrukuma līdera Agņa Pūpola vadībā bija ogrēnieši, taču viņiem neizdevās izmantot savus radītos vārtu gūšanas momentus. Sāncenši šajā ziņā darbojās daudz precīzāk – neilgi pirms pārtraukuma ar trāpīgiem raidījumiem atzīmējās Andrejs Grišajevs un Romāns Sulackis. Ogre tikai 82.minūtē vienus vārtus atguva (A.Pūpols), bet izglābties no zaudējuma vairs nespēja, tādējādi pēc šī mača zaudējot pat teorētiskas izredzes turpināt cīņu par zelta medaļām. Tikmēr „Lerona/Rita” uzvarēja arī abās savās nākamajās cīņā - vispirms nervozā spēlē ar 2:0 lika kapitulēt FK „Ķekavai” (Mihails Suvorovs un Maksims Ļevčenko), savukārt noslēdzošajā mačā, kurš vienlaikus arī bija pēdējais visa čempionāta mērogā, ar 6:2 sagrāva FK „Flaminko-Monarhs” „blici”. Attiecībā uz iepriekš minēto dueli jāatzīmē divi interesanti fakti – pilnu spēli uzvarētāju rindās aizvadīja treneris Aleksandrs Sazonovs, kurš arī cīņas izskaņā realizēja „pendeli”, savukārt neveiksminiekiem pa vārtu guvumam Vīta Rimka un Mihaila Miholapa rēķinā. Tieši abi pēdējie arī kļuva par Rīgas čempionāta rezultatīvākajiem futbolistiem – V.Rimkus kopumā bumbu sāncenšu vārtos raidīja 18 reizes, M.Miholaps par trim mazāk, kamēr trešais trāpīgākais snaiperis bija „salaspilietis” Ilja Ščanicins (14). Jāpiebilst, ka tikai septītajā vietā ar desmit vārtu guvumiem palika ilgu laiku vadošajā pozīcijā esošais „Rīnuži-Strong” pārstāvis Vitālijs Puzirevskis, kurš vārtus nevarēja gūt pēdējās septiņās turnīra spēlēs pēc kārtas.

Kā iepriekš norādīts, trešajā vietā turnīru noslēdza 34 punktus iekrājusī FK „Ogre”, bet vēl pozīciju zemāk ierindojās „Salaspils”. Uzreiz aiz šī kvarteta tālāk palika „Rīnuži-Strong” (30), kas par spīti diviem jau pirmajā puslaikā nopelnītajiem noraidījumiem deviņu cilvēku skaitliskajā sastāvā pārliecinoši apspēlēja FK „Ķekavu” (3:0), savukārt sestajā vietā turnīru noslēdza JDFS „Alberts/FK Viesulis” (29), kas turnīra pēdējā mačā tikai tiesneša pieliktā kompensācijas laika trešajā minūtē izglābās no zaudējuma spēlē pret „Dinamo Rīga” (2:2).

Noslēdzošajā četriniekā sacensības pabeidza FK „Flaminko-Monarhs” (25), „Dinamo Rīga” (16), FK „Ķekava” (10), kā arī DSVK „Traktors” (4), kas savā pēdējā cīņā ar 1:5 kapitulēja „Salaspilij”.

Turnīra „fair-play” balvu ieguva FK „Ogre”, kas sīvā cīņā šajā ziņā „apsteidza” FK „Flaminko-Monarhs” pēdējā nopelnīja divus brīdinājumus savā pēdējā mačā, tādējādi atkrītot uz otro vietu.

Rīgas čempionātā tādējādi atlicis noskaidrot laureātus vēl tikai kausa izcīņā, kas četru komandu konkurencē risināsies šīs un nākamās nedēļas ietvaros. Šonedēļ pusfinālos spēkosies „Lerona/Rita” un FK „Ogre”, kā arī JDFS „Alberts/FK Viesulis” un RTU FC, bet nākamnedēļ paredzēts fināls.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin