Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
RTU FC negaidīti zaudē punktus; saglabā labas izredzes uz titulu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 27.8.2012
Iepriekšējā nedēļā, kā arī šajā pirmdienā tika izspēlēti kārtējie mači Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas ietvaros. Negaidīti punktus zaudēja pašreizējā līdere RTU FC, kas nespēja uzveikt vienu no sacensību lejasgala vienībām „Dinamo Rīga”, taču par spīti neveiksmei saglabāja labas izredzes nosargāt zelta medaļas turnīra turpinājumā, kur visām vienībām atlicis aizvadīt vēl trīs cīņas.

Abu minēto komandu savstarpējais duelis izvērtās pietiekoši emocionāls – katras vienības pārstāvjiem mača galvenais arbitrs veltīja pa četriem brīdinājumiem, savukārt RTU FC futbolists Artjoms Voroņins spēles 71.minūtē tika noraidīts par sāncenšu oficiālās personas apvainošanu. Arī mača sportiskais sižets izvērtās spraigs – uz Maksima Seļivončika pirmā puslaika vidū gūtajiem vārtiem „Dinamo” atbildēja ar Maksima Neverovska un Germana Juferova rezultatīviem raidījumiem, kā rezultātā cīņas 49.minūtē rezultāts kļuva 2:1 „dinamiešu” labā. Iepriekš minētais M.Selivončiks gan spēja atjaunot līdzsvaru cīņā, taču vairāk rezultāts nemainījās, cīņai noslēdzoties ar negaidītu gala iznākumu – neizšķirtu 2:2. Par spīti neveiksmei RTU FC pārsvars pār tuvākajām konkurentēm turnīra tabulā ir četru punktu apjomā, un komanda, uzvarot divas nākamās spēles pret FK „Flaminko-Monarhs” un DSVK „Traktors”, jau 7.septembrī var garantēt sev zelta godalgas. Tikmēr „Dinamo Rīga” futbolisti, kuri kopvērtējumā ieņem vien necilo 8.vietu, jo īpaši jāuzteic šajā sezonā par parādīto raksturu spēlēs pret potenciālajām favorītēm – „dinamieši” Rīgas čempionātā šovasar spējuši atņemt punktus gandrīz visām vadošajām komandām.

Sāpīgu zaudējumu šajā kārtā cieta FK „Salaspils”, kas ar rezultātu 1:3 piekāpās „Rīnuži-Strong” un dēļ šīs neveiksmes tabulā atkrita no otrās uz ceturto pozīciju. Visus trīs vārtus „Rīnuži-Strong” guva mača pirmajās 30 minūtēs, kad divkārt precīzi sita Sergejs Starkovs, bet vienu reizi – Aldis Ščogols. Jāpiebilst, ka pirmā puslaika noslēgumā sarkano kartīti par spēli ar roku savu vārtu aizsargāšanā nopelnīja „rīnužnieks” Aleksandrs Daņko, taču Roberts Mežeckis nespēja realizēt tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu. Arī pēc pārtraukuma „Salaspils” līdz galam tā arī neprata izmantot viena vīra skaitlisko pārsvaru, gūstot tikai vienus vārtus un piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējās piecās spēlēs. Interesanti, ka arī abu sāncenšu savstarpējā mačā pirmajā aplī „Rīnuži-Strong” bija pārāki – toreiz ar rezultātu 3:2. Pēc šī panākuma „rīnužniekiem” joprojām saglabājas teorētiskas izredzes iekļūt pirmajā trijniekā pie labvēlīgas apstākļu sakritības.

Izredzes iegūt kādu no godalgām joprojām var lolot arī JDFS „Alberts/FK Viesulis”, kas ar rezultātu 6:3 uzveica FK „Flaminko-Monarhs”, atņemot sāncenšiem pat teorētiskas iespējas pacīnīties par godalgoto vietu pjedestālu. Uzvarētājiem četrus vārtus guva Andis Dombrovskis, kamēr „Flaminko-Monarhs” rindās visus vārtus guva šī brīža rezultatīvākie Rīgas čempionāta snaiperi Vīts Rimkus (kopumā 13) un Mihails Miholaps (12).

Maksimāli iespējamos trīs punktus ieguva abas tuvākās līderes RTU FC sekotājas turnīra tabulā FK „Ogre” un „Lerona/Rita”. Ogrēnieši ar 3:0 uzveica vienu no turnīra pastarītēm FK „Ķekava” (divi vārti Agnim Pūpolam), kamēr „Lerona/Rita” ar 4:1 lika kapitulēt DSVK „Traktoram”.

Vēl nepieminētajā spēlē JDFS „Alberts/FK Viesulis” ar rezultātu 8:1 sagrāva iepriekš minēto DSVK „Traktors” (trīs vārti Mārtiņam Čingulim).

Sacensību kopvērtējuma tabulā, kā minēts, līdere ar 32 punktiem ir RTU FC, no kuras par četriem punktiem atpaliek FK „Ogre” un „Lerona/Rita”, bet par pieciem - „Salaspils”. Nedaudz tālāk izkārtojušās JDFS „Alberts/FK Viesulis” (25) un „Rīnuži-Strong” (24), 19 punkti FK „Flaminko-Monarhs” rīcībā, kamēr trīs noslēdzošajās vietās ierindojas „Dinamo Rīga” (15), „Ķekava” (10) un DSVK „Traktors” (4).
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin