Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
RTU FC izvirzās vienvadībā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 6.8.2012
Iepriekšējās nedēļas ietvaros tika aizvadīta kārtējā kārta Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas čempionāta ietvaros, pēc kuras sacensību kopvērtējumā pirmo reizi vienvadībā izvirzījās RTU FC komanda. Savukārt līderes tuvākā sekotāja FK „Salaspils” piedzīvoja šajā sezonā lielāko zaudējumu, jau otro maču pēc kārtas zaudējot punktus un nespējot gūt vārtus.

RTU FC futbolisti šajā kārtā samēroja spēkus ar iepriekšējos mačos ļoti pārliecinoši sevi apliecinājušo JDFS „Alberts/FK Viesulis” komandu. Tieši tādēļ bija gaidāms, ka „albertieši” arī šoreiz varētu sagādāt potenciāli spēcīgākajiem sāncenšiem raizes vai pat atņemt punktus, tomēr tas viņiem neizdevās. Abu pretinieču starpā pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, tomēr pēc pārtraukuma, pateicoties trāpīgiem Artjoma Voroņina un Mihaila Cigankova raidījumiem, divu vārtu handikapu (2:0) samērā ātri panāca RTU FC. Atlikušajā cīņas gaitā rezultāts vairs nemainījās, un RTU FC, kā minēts, pārņēma vienvadību sacensību kopvērtējuma tabulā, triumfējot jau piektajā mačā pēc kārtas.

Tikmēr ļoti interesanti un aizraujoši izvērtās viena no kārtas centrālajām spēlēm, kurā savā starpā tikās „Rīnuži-Strong” un „Lerona/Rita” vienības. Abām pretiniecēm šis mačs bija ļoti svarīgs, lai turpinātu cīņu par zelta godalgām, kas likumsakarīgi arī atspoguļojās emocionālajā spēles gaitā – sāncenses kopā nopelnīja astoņus brīdinājumus.

Cīņas sākumā aktīvāki bija „rīnužnieki”, un viņiem bija divas teicamas iespējas atklāt rezultātu, taču abos gadījumos – vienu reizi vārtsargs, bet otru aizsargs – sāncenšu futbolisti prata izsist bumbu no praktiski jau tukšiem vārtiem. „Lerona/Rita” aktīvi atbildēja ar pretuzbrukumiem, un pēc viena no tiem 30.minūtē pretinieku aizsargs Ilja Plonskijs pāris metrus no soda laukuma, pieturot aiz krekla, neļāva savus vārtus apdraudēt Dmitrijam Zolotarjovam, par ko nopelnīja brīdinājumu. Vēl desmit minūtes vēlāk tas pats I.Plonskijs pārtrauca sāncenšu uzbrukumu, ar roku apturot soda laukumā adresētu piespēli, par ko saņēma otru dzelteno „plāksteri” un automātiski arī noraidījumu no laukuma. Tiesneša piešķirto „pendeli” uz „Rīnuži-Strong” vārtiem aukstasinīgi realizēja Maksims Firsovs, bet arī ar to dramatiskie notikumi pirmajā puslaikā nebeidzās – jau arbitra pieliktajā kompensācijas laikā nu jau M.Firsovs savā soda laukumā neatļauti kavēja Sergeju Starkovu, kam sekoja 11 metru soda sitiena nozīmēšana uz „Lerona/Rita” vārtiem. Tomēr Vitālijs Puzirevskis šo iespēju neizmantoja – viņa raidījumu atvairīja Antons Astrahancevs, atstājot savu „cietoksni” neskartu. Ar minimālu 1:0 „Lerona/Rita” pārsvaru komandas devās pārtraukumā.

Otrajā puslaikā mača sportiskais scenārijs nemainījās – joprojām vairāk bumbu kontrolēja „Rīnuži-Strong”, taču iekarot sāncenšu vārtus tā arī neprata. Pat vēl vairāk – divos no pretuzbrukumiem savu laimi atrada „Lerona/Rita”, kad pēc lieliska izrāviena pa gandrīz puslaukumu bumbu „rīnužnieku” vārtos vispirms raidīja Romāns Sulackis, bet pēc tam arī D.Zolotarjovs. Tādējādi mačs noslēdzās ar 3:0 uzvaru „Lerona/Rita” labā, un komanda pārtrauca divu zaudējumu sēriju. Tikmēr „Rīnuži-Strong” komandai šis zaudējums turnīra turpinājumā ievērojami sarežģīs ne tikai cīņu par zelta medaļām, bet arī par godalgotajām vietām kopumā.

Citā mačā negaidīti pārliecinošu zaudējumu (0:3) piedzīvoja „Salaspils”, kas atzina FK „Ogre” vienības pārākumu. Agņa Pūpola un Mihaila Makarova precīzie sitieni jau 12.minūtē ļāva ogrēniešiem iegūt 2:0 vadību, bet neilgi pirms pārtraukuma Andrejs Kondratjevs trīskāršoja komandas pārsvaru. Jāpiebilst, ka pašā mača izskaņā „Salaspils” vienībai noraidījumu par atkārtota brīdinājuma saņemšanu nopelnīja Aleksandrs Usovs. Ogres komandai šis bija pirmais panākums pēc trim neuzvarētām spēlēm, un komanda pietuvojās vadošajam līderu trijniekam.

Vēl divas nepieminētās šīs kārtas spēles noslēdzās ar identisku rezultātu 3:1. Ar šādu pārsvaru FK „Ķekava” pārspēja DSVK „Traktors” (divi vārti Jānim Kriuliņam), turklāt jāatzīmē, ka zaudētāji cīņas 77.minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1, bet abus uzvaras vārtus ķekavnieki guva attiecīgi 82.un 89.minūtē. Ar 3:1 pārsvaru FK „Flaminko-Monarhs” arī pārspēja „Dinamo Rīga”, un visus trīs vārtus uzvarētājiem guva Mihails Miholaps (otros vārtus 72.minūtē ar „pendeli”).

Turnīra tabulā pēc šīs kārtas lielu izmaiņu nav – joprojām pirmajā vietā atrodas RTU FC (27), kurai seko „Salaspils” un „Lerona/Rita” (abām pa 24 punktiem), kamēr divas nākamās vienības kopvērtējumā samainījušās pozīcijām – ceturtā nu ir „Ogre” (19), bet uz piekto atkritusi „Rīnuži-Strong” (18). Pa 16 punktiem šobrīd JDFS „Alberts/FK Viesulis” un FK „Flaminko-Monarhs”, 11 punktus iekrājusi „Dinamo Rīga”, kamēr abās pēdējās pozīcijās izkārtojušās „Ķekava” (7) un DSVK „Traktors” (4).

Sacensību rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir desmit vārtus guvušais V.Puzirevskis („Rīnuži-Strong”), kuram krietni pietuvojies „ogrēnietis” M.Miholaps – viņa rēķinā deviņi rezultatīvi sitieni.

Turnīra nākamā kārta risināsies šonedēļ, un kā centrālā spēle neapšaubāmi jāizceļ piektdien paredzētā spēkošanās starp „Lerona/Rita” un RTU FC.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin