Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Rīgas čempionātā turpinās pārsteigumi
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 28.7.2012
Šajā nedēļā turpinājās Latvijas futbola čempionāta Rīgas zonas 2.līgas čempionāta izspēle, un komandas otrā apļa ietvaros aizvadīja kārtējo kārtu, kas izvērtās īpaši interesanta jo tika piedzīvoti vairāki pārsteidzoši un negaidīti maču gala iznākumi. Jo īpaši šajā ziņā jāizceļ „Lerona/Rita” vienības neveiksme duelī ar „Dinamo Rīga”, kā rezultātā „leronieši”, piedzīvojot jau otro sakāvi pēc kārtas, atkrita uz trešo pozīciju sacensību kopvērtējumā.

Desmit spēlēs vienīgais piedzīvotais minimālais zaudējums pret „JDFS Alberts/Viesulis” iepriekšējā kārtā neapšaubāmi radīja „Lerona/Rita” komandai vēlmi pēc iespējas drīzāk reabilitēties par šo neveiksmi, un viena no sacensību tabulas lejasgala vienībām „Dinamo Rīga”, kuru pārstāv pārsvarā gados jaunie futbolisti, bija vismaz „uz papīra” pietiekoši parocīgs pretinieks šī mērķa īstenošanai. Iegūt trīs punktus „leroniešiem” nesanāca, pat vēl vairāk – viņi arī neguva vārtus un piedzīvoja otro zaudējumu turnīra ietvaros, atzīstot sāncenšu pārākumu ar 0:1 (vienīgie vārti 55.minūtē Asimam Gasanovam). Jāpiebilst, ka „dinamiešiem” šis bija tikai trešais panākums Rīgas čempionāta ietvaros.

Kā nelielu pārsteigumu var vērtēt arī JDFS „Alberts/FK Viesulis” triumfu 26.jūlija duelī pret „Rīnuži-Strong” (2:1). Uzvarētāji, kuru rindās ar trāpīgiem sitieniem izcēlās Kārlis Emsis un Renārs Pastars (pēdējais guva uzvaras vārtus jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā), tādējādi svinēja jau piekto panākumu pēdējo septiņu maču laikā un samērā uzskatāmi pieteica sevi kā potenciālus pretendentus uz kādu no medaļu komplektiem turpmākajā sacensību gaitā. „Rīnuži-Strong” šajā cīņā vienīgos vārtus guva Vitālijs Puzirevskis, kurš tādējādi ar desmit rezultatīviem raidījumiem nostiprinājās turnīra snaiperu saraksta priekšgalā, tuvākos sāncenšus apsteidzot par trim vārtu guvumiem.

Sastāva komplektācijas problēmas šajā kārtā liedza veiksmīgu sniegumu demonstrēt vienai no līderēm FK „Salaspils” komandai, kas uz spēli pret vienu no turnīra tabulas lejasgala „blicēm” FK „Ķekava” ieradās ar vienu cilvēku rezervē. 90 minūšu laikā „salaspiliešiem” sāncenšu vārtus tā arī neizdevās „atslēgt”, turklāt viņi nopelnīja četrus brīdinājumus, cīņai noslēdzoties 0:0. Jāpiebilst, ka „Ķekavai” šis bija tikai ceturtais punkts Rīgas čempionāta ietvaros.

„Salaspils” futbolistu neveiksmi izmantoja RTU FC, kas kārtas centrālajā mačā, piektdien, 27.jūlijā, lielā karstumā ar rezultātu 3:1 uzveica FK „Ogre” komandu, tādējādi paceļoties uz pirmo vietu tabulā. Svelmes dēļ spēles galvenais arbitrs vairākas reizes apstādināja cīņu, lai dotu iespēju futbolistiem veldzēties ar ūdens palīdzību, un šādos spēlēšanai grūtos apstākļos savu pārākumu apliecināja RTU FC, kuras rindās ar „hat-trick” atzīmējās Maksims Seļivončiks (sāncenšiem vienīgo reizi precīzs Igors Krasovs), turklāt pirmos no šiem vārtiem M.Seļivončiks guva jo īpaši skaisti, eleganti „pārmetot” bumbu pāri pretinieku vārtsargam. Jāuzsver, ka no spēles 62.minūtes „Ogre” atradās viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja Staņislavs Kumpiņš.

Visbeidzot vēl nepieminētajā duelī līdz sensācijai pietrūka pavisam nedaudz. Viena no sacensību pastarītēm DSVK „Traktors” vēl pavisam neilgi pirms pamatlaika beigām atradās minimālā 1:0 vadībā pret FK „Flaminko-Monarhs”, tomēr pēdējiem izdevās izglābties no punktu zaudēšanas – vispirms 87.minūtē precīzi sita pazīstamais Vīts Rimkus, bet 90.minūtē uzvaras vārtus guva Artūrs Blankenfelds.

Pēc šīs kārtas, kā minēts sacensību kopvērtējumā līdere ir 24 punktus ieguvusī RTU FC. Tikpat punktu, bet sliktāka vārtu attiecība ir „Salaspilij”, 21 punkts „Lerona/Rita”, 18 „Rīnuži-Strong”, bet pa 16 – „JDFS „Aberts/FK Viesulis” un FK „Ogre”. Aiz šīm komandām nostāk seko FK „Flaminko-Monarhs” (13) un „Dinamo Rīga” (11), kā arī abas pastarītes – DSVK „Traktors” un FK „Ķekava” (abām pa 4).

No tuvākās nedēļas plānotajām spēlēm nākamās kārtas ietvaros jo īpaši jāizceļ trīs – 2.augusta mači starp JDFS „Alberts/FK Viesulis” un RTU FC, kā arī „Rīnuži-Strong” un „Lerona/Rita”. Tikpat intriģējošs solās būt dienu vēlāk plānotais duelis starp „Salaspils” un FK „Ogre” komandām. Nedrīkst aizmirst arī par pastarīšu FK „Ķekava” un DSVK „Traktors” cīņu, kur abas komandas noteikti mēģinās papildināt jau tā ne pārāk bagāto punktu ražu.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin