Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
RTU FC sper platu soli zelta medaļu iegūšanai
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 20.8.2012
Iepriekšējās nedēļas ietvaros Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas čempionātā tika aizvadītas četras no piecām otrā apļa piektās kārtas spēlēm, kā arī viens iepriekš pārceltais mačs. Ļoti svarīgu uzvaru izcīnīja pašreizējā līdere RTU FC vienība, kas tādējādi spēra platu soli zelta medaļu iegūšanai.

RTU FC šoreiz samēroja spēkus ar principiālo sāncensi „Rīnuži-Strong”, un mača pirmajā puslaikā daudz aktīvāki bija „rīnužnieki”, kurus jau 7.minūtē ar skaistu soda sitienu vadībā izvirzīja Pāvels Ņikitonovs. Par spīti šādam notikumu pavērsienam RTU FC, sekojot sava trenera norādījumiem, pakāpeniski atguva iniciatīvu un spēja pavērst mača sportisko scenāriju sev vēlamā virzienā. Vispirms otrā puslaika sākumā Sergejs Travkins panāca izlīdzinājumu, savukārt pēdējo mača desmit minūšu laikā RTU FC vīri guva vēl divus vārtus, panākot jau solīdu 3:1 handikapu – trāpīgi raidījumi padevās Aleksandram Sajkovskim un Maksimam Polevojam. Pateicoties šai uzvarai, kā minēts, RTU FC spēra platu soli zelta medaļu iegūšanai, kamēr „Rīnuži-Strong”, kas šobrīd ierindojas vien piektajā vietā, atlikušajā sacensību gaitā nāksies grūti cīnīties, kā arī cerēt uz sāncenšu neveiksmēm, lai „aizķertos” godalgoto vietu ieguvēju pulkā.

Citā mačā neveiksmju sēriju beidzot pārtrauca FK „Salaspils”, kas ļoti svarīgā mačā ar rezultātu 2:1 lika kapitulēt „Lerona/Rita” vienībai. Pirmo 45 minūšu gaitā neviena no komandām vārtus neguva, bet kopā nopelnīja piecus brīdinājumus. Spēles 69.minūtē, pateicoties rezultatīvam Iljas Ščanicina raidījumam, vadībā izvirzījās „salaspilieši”, uz ko pretiniekiem atbildei vajadzēja tikai sešas minūtes – šādā laika intervālā Aleksejs Baranovs atjaunoja līdzsvaru mačā. Drīz pēc tam par liegumu sāncenšu spēlētājam gūt vārtus sarkano kartīti no arbitra izpelnījās „Lerona/Rita” pārstāvis Maksims Firsovs, un viena vīra skaitliskais mazākums šoreiz izrādījās „leroniešiem” liktenīgs – 88.minūtē I.Ščanicins bija pirmais pie vārtsarga Antona Astrahanceva atsistās bumbas, kas, lēkājot pa pārliktni, nokrita tieši priekšā vārtu autoram. Tādējādi ar rezultātu 2:1 uzvaru svinēja „Salaspils”, saglabājot labas izredzes turpināt cīņu par čempiona titulu. Par spīti neveiksmei cerības vismaz iekļūt vadošo triju komandu pulkā saglabā arī „Lerona/Rita”.

Tikmēr vēl vienā šīs kārtas duelī ļoti pārliecinošu panākumu izcīnīja FK „Ogre”, kas ar 7:2 sagrāva FK „Flaminko-Monarhs” vienību. Ogrēniešiem četrus vārtus guva Agnis Pūpols, kamēr neveiksminieku rindās „dubli” realizēja Vīts Rimkus, kurš tādējādi rezultatīvāko snaiperu sarakstā „noķēra” savu komandas biedru Mihailu Miholapu – ar 11 gūtiem vārtiem šis duets ieņem šobrīd dalītu pirmo vietu. Piedzīvotais zaudējums FK „Flaminko-Monarhs” komandai praktiski liedza reālas cerības cīnīties par vietu pirmajā trijniekā.

Savu trešo uzvaru Rīgas čempionāta ietvaros šajā kārtā svinēja viena no pastarītēm FK „Ķekava”, kas ar minimālu 1:0 pārsvaru uzveica citu sacensību tabulas „pagrabstāva” komandu „Dinamo Rīga” (vienīgie vārti Edvīnam Biezajam), savukārt pārceltajā spēlē „dinamieši” negaidīti uzvarēja JDFS „Alberts/FK Viesulis” „blici” ar rezultātu 2:0.

Jāpiebilst, ka iepriekšējā nedēļā plānotais mačs starp DSVK „Traktors” un „Alberts/FK Viesulis” komandām pārcelts uz 27.augustu.

Turnīra kopvērtējumā pēc aizvadītajām spēlēm, kā minēts, ar 31 punktu vadību saglabā RTU FC, kuras tuvākās sekotājas un galvenās konkurentes cīņā par zelta medaļām ir „Salaspils” (27), kā arī FK „Ogre” un „Lerona/Rita” (abām pa 25 punkti). Tālāk tabulā izkārtojušās „Rīnuži-Strong” (21), JDFS „Alberts/FK Viesulis” un FK „Flaminko-Monarhs” (abām pa 19), savukārt noslēdzošajās vietās ierindojas „Dinamo Rīga” (14), FK „Ķekava” (10), kā arī DSVK „Traktors” (4).

Turnīra nākamā kārta tiks aizvadīta šīs nedēļas ietvaros.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin