Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Turnīra vadību pārņem FK „Salaspils”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 21.7.2012
Nedēļas vidū ar piecām spēlēm tika uzsākts Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas otrais aplis. Pēc minētajām cīņām notika sacensību kopvērtējuma līdera maiņa – vadības grožus pārņēma FK „Salaspils”, atvirzot iepriekšējo pirmās vietas īpašnieci „Lerona/Rita” vien uz trešo pozīciju.

„Salaspils” futbolisti šoreiz samēroja spēkus ar FK „Flaminko-Monarhs” komandu, svinot panākumu ar rezultātu 3:2 un mača laikā atspēlējot 0:1 deficītu. Jāpiebilst, ka izšķirošos uzvaras vārtus 89.minūtē „Salaspils” labā guva Roberts Mežeckis, vēl trāpīgs sitiens Jurģa Ozoliņa rēķinā, bet vienu reizi bumba „Flaminko-Monarhs” „cietoksnī” pabija pēc pašu aizsarga Artura Blankenfelda netīša raidījuma. Tas pats A.Blankenfelds guva vienus no diviem zaudētāju vārtiem, bet vēl viens rezultatīvs raidījums Genriham Peršteinam. Salaspils komandai šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

Kā minēts, pirmo vietu kopvērtējuma tabulā pēc šīs kārtas zaudēja „Lerona/Rita”, kas negaidīti ar rezultātu 0:1 atzina JDFS „Alberts/FK Viesulis” pārākumu. Cīņas 8.minūtē gūtie Artūra Bogdanova vārti izrādījās vienīgie visa dueļa laikā, turklāt „Alberts” futbolistiem izdevās nosargāt minimālo pārsvaru par spīti Mārtiņa Činguļa noraidījumam 70.minūtē (vaininieks sodu saņēma par tiesneša aizvainošanu). Pēdējam šī nesavaldība maksās ne tikai divu spēļu diskvalifikāciju, bet arī naudas sodu.

Ar aizraujošu spēkošanos aizritēja arīdzan duelis starp „Rīnuži-Strong” un „Ogres” komandām, kur uzvarētāju noskaidrot neizdevās (1:1). 34.minūtē ogrēniešus vadībā izvirzīja Mihails Makarovs, kamēr 55.minūtē Vitālijs Puzirevskis ar 11 metru soda sitiena palīdzību atjaunoja līdzsvaru mačā. Jāpiebilst, ka V.Puzirevskis ar kopumā deviņiem trāpīgiem raidījumiem joprojām ir rezultatīvākais Rīgas čempionāta futbolists.

Maksimāli iespējamos trīs punktus šajā kārtā „paņēma” RTU FC, kas ar rezultātu 3:1 uzveica FK „Ķekavu”, tādējādi paceļoties uz otro vietu sacensību tabulā. Šajā mačā vēl neilgi pirms tiesneša beigu svilpes rezultāta tablo vēstīja par vienlīdzīgu cīņas gaitu 1:1, savukārt divu pēdējo minūšu laikā Sergeja Travkina un Andreja Motiļa gūtie vārti ļāva triumfēt RTU FC. Jāpiebilst, ka RTU FC vienībai šī bija pirmā uzvara A.Šeibeļa stadionā.

Visbeidzot vēl nepieminētajā duelī DSVK „Traktors” ar 0:2 piekāpās „Dinamo Rīga” . Vārtus „dinamiešiem” guva Voldemars Baroniņš un Maksims Neverovskis, un „Traktoram” tas bija jau sestais zaudējums pēdējās septiņās spēlēs. Jāuzsver, ka zaudētājiem 69.minūtē „pendeli” nerealizēja Ģirts Kalniņš.

Turnīra kopvērtējumā pēc desmit aizvadītajām kārtām, kā minēts, ar 23 punktiem vadībā atrodas „Salaspils”, 21 punkts RTU FC un „Lerona/Rita” kontā, bet 18 punkti „Rīnuži-Strong” komandai. Tālāk turnīra tabulā izkārtojušās FK „Ogre” (16), JDFS „Alberts/Viesulis” (13), kas pakāpeniski arvien uzlabo savu sniegumu, un FK „Flaminko-Monarhs” (10), kamēr kopvērtējuma noslēgumā ierindojas „Dinamo Rīga” (8), DSVK „Traktors” (4) un „Ķekava” (3).

Sacensību nākamā kārta risināsies šīs nedēļas ietvaros. Kā galvenās spēles jāizceļ ceturtdienas duelis starp „Rīnuži-Strong”un JDFS „Alberts”, kā arī piektdienas spēkošanās starp „Ogres” un RTU FC vienībām.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin