Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Turpinās „Salaspils” komandas neveiksmju sērija
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 13.8.2012
Iepriekšējā nedēļā komandas izspēlēja kārtējo Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas otrā apļa turnīra kārtu, kuras ietvaros jau trešo spēli pēc kārtas uzvaru nespēja gūt viena no favorītēm FK „Salaspils”, turklāt minētajos mačos komanda arī nav guvusi vārtus. Citā cīņā iespēju palielināt punktu pārsvaru pār tuvākajām sāncensēm līdz sešu punktu apjomam neizmantoja pašreizējā līdere RTU FC.

„Salaspils” futbolisti ļoti stabili aizvadīja Rīgas čempionāta pirmo apli, samērā uzskatāmi piesakot sevi galveno pretendentu pulkam cīņā par vērtīgākā kaluma godalgām. Arī otrā riņķa sākums (3:2 triumfs pār FK „Flaminko-Monarhs”) komandai padevās veiksmīgs, savukārt pēc tam sekoja bezvārtu neizšķirts spēlē ar FK „Ķekava” un sāpīgs zaudējums mačā ar FK „Ogre” (0:3). Cīņā pret JDFS „Alberts/FK Viesulis” „salaspilieši” neapšaubāmi vēlējās reabilitēties, taču arī šoreiz nespēja gūt nedz uzvaru, nedz arī vārtus, piedzīvojot kapitulāciju – 0:2. Jāpiebilst, ka uzvarētāju rindās ar rezultatīviem sitieniem izcēlās Andis Dombrovskis un Artūrs Bogdanovs, bet kopumā „Albertam” šī bija sestā uzvara pēdējo deviņu maču laikā. Tikmēr „Salaspils” vīriem nāksies ļoti pasvīst, lai situāciju turnīra tabulā vērstu atkal sev tīkamu – vēl jo vairāk tādēļ, ka divās nākamajās spēlēs viņus gaida tādi spēcīgi sāncenši kā „Lerona/Rita” un „Rīnuži-Strong”.

Kārtas centrālajā spēlē spēkus samēroja otrās vietas īpašniece „Lerona/Rita” un pašreizējā līdere RTU FC. Pēdējā uzvaras gadījumā varēja pārsvaru punktu izteiksmes ziņā pār konkurenti palielināt pārsvaru līdz sešiem, un šajā ziņā RTU FC vīriem pietrūka pavisam nedaudz. Spēles rakstura ziņā daudz aktīvāk uzbruka RTU FC komanda, „leroniešiem” vairāk atbildot ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Pirmo 45 minūšu laikā nevienai no pretiniecēm neizdevās gūt vārtus, savukārt 78.minūtē Maksims Seļivončiks izvirzīja vadībā RTU FC. Minimālo handikapu turnīra tabulas līderei tomēr neizdevās nosargāt – jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā Romāns Sulackis atjaunoja līdzsvaru rezultātā. Jāpiebilst, ka abas komandas maču pabeidza viena vīra skaitliskajā mazākumā – „Lerona/Rita” rindās jau 36.minūtē atkārtotu brīdinājumu no galvenā arbitra izpelnījās Andrejs Grišajevs, kamēr RTU FC komandai 88.minūtē otro dzelteno „plāksteri” nopelnīja vārtu autors un viens no vienības līderiem M.Selivončiks, kuram tādējādi nākamā spēle būs jāizlaiž.

Citā duelī, spēlējot bez trim diskvalificētajiem komandas līderiem (Denisa Bikovska, Vitālija Puzirevska un Iljas Plonskija), tikai ar minimālu 2:0 pārsvaru potenciāli vājāko sāncensi „Dinamo Rīga” uzveica „Rīnuži-Strong”. Uzvarētāju rindās trāpīgi Pāvels Ņikitonovs un Sergejs Starkovs. Interesanti, ka abu vienību mačā pirmajā aplī spēkošanās noslēdzās ar ļoti pārliecinošu „Rīnuži-Strong” triumfu 7:0.

Visbeidzot divas vēl nepieminētās šīs kārtas spēles noslēdzās ar sagrāvēm. Tādā veidā FK „Ogre” ar rezultātu 10:0 sagrāva DSVK „Traktors” vienību, uzvarētāju rindās trīs vārtus gūstot Maksimam Žaltkovskim, bet divus – Vladimiram Paškovičam. Jāatzīmē, ka „Traktors” futbolisti, kuri tik lielu sakāvi nebija piedzīvojuši kopš maija beigām, kad ar identisku rezultātu kapitulēja FK „Flaminko-Monarhs”, jau no spēles 36.minūtes darbojās desmit cilvēku sastāvā, jo otro brīdinājumu nopelnīja Ģirts Smilškalns.

Vēl vienā duelī FK „Flaminko-Monarhs” ar 8:0 sagrāva FK „Ķekavu”. Pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās guva uzreiz trīs futbolisti, un viens no tiem bija Mihails Miholaps, kurš tādējādi ar kopumā 11 trāpīgiem raidījumiem izvirzījās rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā vietā, apsteidzot līdzšinējo līderi V.Puzirevski no „Rīnuži-Strong”.

Piecas kārtas pirms turnīra noslēguma situācija sacensību kopvērtējuma tabulā ir jo īpaši intriģējoša, jo cerības uz medaļām reāli saglabā septiņas no desmit komandām. Kā minēts, līdere joprojām ir RTU FC (28 punkti), no kuras par trim punktiem atpaliek „Lerona/Rita” (25), par četriem „Salaspils” (24), bet jau par sešiem – FK „Ogre” (22). Tālāk tabulā izkārtojušās „Rīnuži-Strong” (21), kā arī FK „Flaminko-Monarhs” un JDFS „Alberts/FK Viesulis” (abām pa 19), kamēr kopvērtējuma „pagrabstāvā” ierindojas „Dinamo Rīga” (11), FK „Ķekava” (7) un DSVK „Traktors” (4).

Sacensību nākamajā kārtā jo īpaša uzmanība jāpievērš 17.augusta dueļiem, kur „Lerona/Rita” uzņems „Salaspili”, bet RTU FC spēkosies ar „Rīnužiem”, kā arī dienu iepriekš plānotajam mačam starp FK „Ogre” un „Flaminko-Monarhs” „blicēm”. Tieši šajās spēlēs lielā mērā var izšķirties turnīra sportiskā scenārija turpmākā virzība saistībā ar cīņu par medaļām.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin