Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Favorīti zaudē punktus
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 25.6.2012
Iepriekšējā nedēļā risinājās kārtējās spēles Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīrā. Šīs kārtas ietvaros tika piedzīvoti vairāki negaidīti cīņu gala iznākumi, kuru rezultātā punktus pret potenciāli vājākām sāncensēm zaudēja dažas no turnīra favorītēm. Cīņa par vadošajām pozīcijām turnīra tabulā arvien saasinās, un patlaban bez zaudējuma rūgtuma piedzīvošanas spēkojas vairs tikai divas komandas – pašreizējā līderes „Lerona/Rita” un RTU FC.

Kā kārtas centrālo maču noteikti var izcelt 21.jūnija dueli starp „Rīnuži-Strong” un „Salaspils” komandām, kurā spraigā jo spraigā cīņā panākumu svinēja laukuma saimnieki „rīnužnieki”. Pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā puslaikā spēles turpinājumā komandas par abām kopā guva uzreiz piecus vārtus, turklāt īpaši intriģējoša izvērtās mača galotne. Rezultātam esot 1:1, vispirms 80.minūtē „Rīnuži-Strong”, pateicoties Pāvela Blizņuka precīzajam sitienam, panāca 2:1 savā labā, uz ko sāncenši atbildēja ar 85.minūtē Roberta Mežecka realizētu „pendeli”. Taču arī tas vēl nebija viss – gala vārdu tomēr teica mājinieki, kuriem uzvaras vārtus 87.minūtē guva Vladislavs Hercbergs. Gala rezultātā 3:2 „Rīnuži-Strong” uzvara. Jāpiebilst, ka vēl vienus vārtus „rīnužniekiem” guva Vitālijs Puzirevskis, kamēr „Salaspils” vīru rindās precīzs bija Ruslans Ahmetovs.

Tikmēr citās turnīra spēlēs punktus samērā negaidīti zaudēja divas no turnīra vadošajām komandām „Lerona/Rita” un RTU FC, kuras abas slēdza „miera līgumu” 2:2 ar potenciāli vājākām sāncensēm. „Lerona/Rita” divkārt atradās vadībā pret DSVK „Traktors” komandu, tomēr pārsvaru noturēt neprata (divi vārti „leroniešu” rindās Pāvelam Kočetkovam), kamēr „Dinamo Rīga” līdzīgā veidā atspēlējās pret RTU FC. Neraugoties uz to, „Lerona/Rita” un RTU FC, kā minēts, joprojām ir vienīgās zaudējumu vēl nepiedzīvojušās vienības turnīra ietvaros.

Par nelielu pārsteigumu parūpējās arī JDFS „Alberts/Viesulis”, kas ar 5:2 uzveica šajā duelī par favorīti uzskatīto un savā gandrīz optimālajā sastāvā spēlējušo FK „Flaminko-Monarhs”. Šajā mačā arī jāuzsver uzvarētāju sastāvā esošā Kārļa Emša nopelnītā sarkanā kartīte par sitienu pretiniekam pa kājām no aizmugures – vaininiekam par šo rīcību piespriesta divu spēļu diskvalifikācija.

Visbeidzot vēl nepieminētajā spēlē FK „Ogre” ar rezultātu 3:0 uzveica „Ķekavu”. Interesanti, ka šī bija pirmā cīņa Rīgas čempionātā šajā sezonā, kur tiesnesim nenācās ne reizi brīdināt vai noraidīt futbolistus.

Par turnīra kopvērtējumu. Kā minēts, līderes ir 12 punktus iekrājušās RTU FC un „Lerona/Rita”, kurām uz papēžiem min FK „Ogre” un „Salaspils” (abām 11), kā arī FK „Flaminko-Monarhs” (10). Septiņi punkti ir „Rīnuži-Strong”, seši JDFS „Alberts/Viesulis”, bet „Dinamo Rīga”un DSVK „Traktors” – pa četriem. Noslēdzošajā pozīcijā atrodas trīs punktus izcīnījusī „Ķekava”.

Sacensību rezultatīvākie spēlētāji ir sešus vārtus guvušie Ilja Ščanicins („Salaspils”) un Maksims Neverovskis („Dinamo Rīga”).

Šonedēļ turnīra dalībnieces izspēlēs septīto kārtu, kuras centrālais mačs būs „Salaspils” un RTU FC komandu spēkošanās 29.jūnijā Salaspilī.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin