Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
„Lerona/Rita” nenotur uzvaru Salaspilī
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 18.6.2012
Aizvadītajā nedēļā tika izspēlēti kārtējie mači Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīrā. Centrālajā kārtas spēlē spēkus samēroja „Salaspils” un „Lerona/Rita” vienības, kuras savā starpā vienojās par mierizlīgumu, turklāt no zaudējuma laukuma saimnieki salaspilieši izglābās tikai deviņas minūtes pirms cīņas pamatlaika beigām.

Abām pretiniecēm, kuras turnīra ietvaros vēl joprojām cīnās bez zaudējumiem, šajā spēlē pamatsastāvā atgriezās ierastie vārtsargi – „Salaspils” futbolistu „cietoksnī” vietu ieņēma Maksims Harkins, kamēr viesiem šajā ampluā darbojās Antons Astrahancevs. „Lerona/Rita” jau pirmajā puslaikā nodrošināja ļoti komfortablu pārsvaru (3:1), un vēl 15 minūtes pirms tiesneša beigu svilpes rezultāta attiecība saglabājās šādā apmērā. Mājiniekiem tomēr izdevās izglābties no sakāves – vispirms 77.minūtē Oļegs Semjonovs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, savukārt vēl četras minūtes vēlāk Roberts Mežeckis panāca 3:3. Vēl salaspiliešiem vārtus guva Andrejs Agafonovs, kamēr sāncenšiem ar trāpīgiem raidījumiem izcēlās Jevgenijs Zarudnijs, Dmitrijs Zolotarjovs un Aleksejs Baranovs.

Līdzīgi kā abas šīs komandas bez zaudējumiem turpina cīnīties arī vēl viena sacensību favorīte RTU FC, kas iepriekšējā nedēļā izcīnīja divas uzvaras. Vispirms RTU futbolisti ļoti spraigā un emocijām piesātinātā duelī ar minimālu 1:0 pārsvaru uzveica „Rīnuži-Strong” komandu. Jāpiebilst, ka RTU daudz pārliecinošāk darbojās pirmajā puslaikā, ko apliecina 7.minūtē gūtie Aleksandra Sajkovska vārti, kamēr pēc pārtraukuma laukumā dominēja „Rīnuži-Strong”. Neraugoties uz to, pēdējiem neizdevās izglābties no sakāves. Pēc šīs uzvaras RTU FC vīri cīnījās ar FK „Ķekavu”, kur arīdzan svinēja uzvaru (2:1), turklāt panākumu nesošos vārtus RTU guva minūti pirms tiesneša beigu svilpes, kad izcēlās Andrejs Tkačuks.

Emocijām pārbagāta un saspringta izvērtās „Dinamo Rīga” un FK „Ķekava” savstarpējā cīņa, kur komandas kopumā par abām kopā nopelnīja septiņus brīdinājumus un vienu noraidījumu (noraidīts 89.minūtē tika „dinamietis” Ivans Pavlovs). Ļoti aktīvi ar padomiem tiesnešu darbības koriģēšanā darbojās arī „Dinamo” galvenais treneris Boriss Vinogradovs, kurš teju vai neizpelnījās noraidījumu uz tribīnēm. Runājot par spēles gaitu, rezultāts vairakkārt mainījās – vadībā pabija te viena, te otra sāncense, tomēr galu galā triumfēja ķekavnieki – 3:2. Atspēlējot 1:2 deficītu, uzvarētājiem vārtus vispirms 75.minūtē guva Jānis Kriuliņš, bet 82.minūtē precīzs bija Guntis Rupeiks-Roķis.

Tikmēr vēl vienā Rīgas čempionāta mačā negaidīti pārliecinošu 5:1 uzvaru pār FK „Flaminko-Monarhs” svinēja FK „Ogre”. Pirmā puslaika vidū abas sāncenses apmainījās ar vārtu guvumiem, taču pēc tam ogrēniešu rindās neapturams bija kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Vīts Rimkus, kurš guva trīs no četriem savas vienības nākamajiem vārtiem, turklāt interesanti, ka viņš pārspēja vēl vienu kādreizējo nacionālās valstsvienības pārstāvi Andreju Piedelu.

Visbeidzot vēl nepieminētajā cīņā savu pirmo uzvaru čempionātā svinēja JDFS „Alberts/Viesulis”, kas ar 8:0 sagrāva DSVK „Traktors” „blici”. Uzvarētājiem „hat-trick” realizēja Kārlis Emsis.

Turnīra kopvērtējuma tabulā iezīmējies līderu trijnieks – 11 punktus izcīnījušās un zaudējuma rūgtumu vēl nepiedzīvojušās „Salaspils”, RTU FC un „Lerona/Rita”, kamēr par punktu atpaliek FK „Flaminko-Monarhs”. Astoņi punkti FK „Ogrei”, četri „Rīnuži-Strong”, bet trīs punktus iekrājušas uzreiz veselas četras vienības – JDFS „Alberts/Viesulis”, FK „Ķekava”, „Dinamo Rīga” un DSVK „Traktors”.

Turnīra rezultatīvākie spēlētāji patlaban ir divi – sešus vārtus guvušie Ilja Šcanicins („Salaspils”) un Maksims Neverovskis („Dinamo Rīga”).
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin