Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
„Lerona/Rita” turpina panākumu sēriju
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 4.6.2012
Aizvadītajā nedēļā ar pieciem mačiem tika izspēlēta Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīra pirmā riņķa trešā kārta. Centrālajā no šīm spēlēm jau trešo panākumu pēc kārtas svinēja „Lerona/Rita” vienība, kas ar rezultātu 4:2 savā laukumā uzveica „Rīnuži-Strong” komandu, tādējādi joprojām saglabājot līderes statusu sacensību kopvērtējuma tabulā. Interesanti, ka uzvaru minētajā duelī „leronieši” spēja sasniegt, vārtsarga pienākumus pildot laukuma spēlētājam Aleksejam Baranovam.

„Lerona/Rita” komanda spēlei ar „Rīnuži-Strong” tā arī nespēja atrast aizvietotāju ar diskvalifikāciju sodītajam vārtu vīram Antonam Astrahancevam, tādēļ viņa pienākumus, kā minēts, pildīja A.Baranovs, turklāt veica tos ļoti cienīgi. Abu sāncenšu spēkošanās aizritēja savstarpēji līdzvērtīgā cīņā, kurā savus vārtu gūšanas momentus tomēr aukstasinīgāk realizēja laukuma saimnieki. Atpūtā aizejot, viņu pārsvars bija 2:0, un arī mača turpinājumā „leronieši” sāncenšiem rezultāta izteiksmes ziņā sevi panākt neļāva – nelīdzēja arī „Rīnuži-Strong” otrā puslaika sākumā aktīvi veiktās maiņas. Turklāt jāpiebilst, ka pašā cīņas izskaņā viesi palika viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo otro brīdinājumu nopelnīja Vladimirs Terens. Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Andrejs Grišajevs, viens precīzs sitiens Edgaram Neverovskim un Maksimam Ļevčenko, kamēr „Rīnuži-Strong” labā abus vārtus guva Vitālijs Puzirevskis.

Izmantojot laukuma spēlētāju (Ruslanu Ahmetovu) vārtsarga ampluā, panākumu šajā kārtā svinēja arī „Salaspils” vīri, kuri diezgan negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 3:1 uzveica spēcīgo „Ogre” komandu. Jau pirmā puslaika ietvaros viesos spēlējošie „salaspilieši” bumbu sāncenšu vārtos raidīja trīs reizes – divkārt to paveica Ilja Ščanicins, bet vienu reizi – Oļegs Semjonovs. Teicama iespēja atgūt vienus vārtus pretiniekiem bija 69.minūtē, kad 11 metru soda sitienu nerealizēja kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Vīts Rimkus. Gandarījuma vārtus Ogres klubs spēja gūt vien pašā cīņas izskaņā, kad atzīmējās Romāns Atrahimovičs.

No pārējām šīs kārtas spēlēm noteikti jāizceļ DSVK „Traktors” vienības 4:2 uzvara savā laukumā pār FK „Ķekava”. Jāpiebilst, ka „Traktors”, kas abās pirmajās spēlēs piedzīvoja pārliecinošas sagrāves, šoreiz patiešām spēja reabilitēties par iepriekšējām neveiksmēm un sāncenšus uzveica, visu otro puslaiku spēlējot viena vīra skaitliskajā mazākumā (37.minūtē noraidījumu nopelnīja Ģirts Smilškalns). Interesanti, ka bumbas kontroles ziņā izteikts pārsvars piederēja ķekavniekiem, taču sāncenši viņus meistarīgi „noķēra” pretuzbrukumos. No vārtu guvumiem jāizceļ Paula Sondora meistarīgais tālsitiens no aptuveni 40 metriem (viņam šajā spēlē divi trāpīgi raidījumi).

Tikmēr ļoti veiksmīgu debijas spēli uz jaunā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mākslīgā seguma laukuma aizvadīja RTU FC komanda, kas ar 4:2 pārspēja JDFS „Alberts/Viesulis” vienību. Uzvarētājiem ar divu vārtu guvumu izcēlās Andrejs Motiļs. Savukārt vēl nepieminētajā duelī starp „Dinamo Rīga” un FK „Flaminko/Monarhs” pārāki ar rezultātu 3:1 izrādījās pēdējie, un vienus no vārtiem viņu labā guva kādreiz labi pazīstamais Latvijas izlases spēlētājs Mihails Miholaps.

Turnīra tabulā pēc trim kārtām ar deviņiem punktiem vadībā atrodas „Lerona/Rita”, septiņi punkti FK „Flaminko/Monarhs” un „Salaspils” vīriem, četri RTU FC, bet trīs – „Dinamo Rīga” un „Traktors” „blicēm”. Zemākajās pozīcijās patlaban izkārtojušās FK „Ogre” (2), „Rīnuži-Strong” (1), kā arī punktus neguvušās FK „Ķekava” un JDFS „Alberts/Viesulis”.

Sacensību nākamā kārta risināsies jau šajā nedēļā, un tās centrālā spēle būs 8.jūnijā RTU stadionā, kur laukuma saimniece pieņems „Lerona/Rita” vienību.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin