Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
„Lerona/Rita” vēlreiz uzvar sāncenšus mazākumā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 28.5.2012
Aizvadītajā nedēļā tika izspēlētas četras no piecām Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīra pirmā riņķa otrās kārtas spēlēm. Vēl vienu panākumu sacensību ietvaros svinēja „Lerona/Rita” komanda, turklāt jau atkal „leronieši” to spēja paveikt, cīņu pabeidzot viena vīra skaitliskajā mazākumā.

Šoreiz „Lerona/Rita” vīri savā laukumā samēroja spēkus ar „Dinamo Rīga” vienību, un mačs izvērtās pietiekoši ražīgs gan sportiskajā ziņā (abas komandas kopā guva deviņus vārtus), gan arī pēc disciplināro pārkāpumu skaita (pieci brīdinājumi un viens noraidījums „leroniešiem”). Interesanti, ka pirmo puslaiku ar minimālu 2:1 pārsvaru savā labā noslēdza „Dinamo Rīga”, savukārt pēc pārtraukuma pakāpeniski arvien vairāk spēles toni laukumā diktēja mājinieki. Neraugoties uz to, ka 62.minūtē mača galvenais tiesnesis par necenzētu vārdu lietošanu soģa asistenta virzienā no laukuma noraidīja „Lerona/Rita” vārtu vīru Antonu Astrahancevu, laukuma saimniece ne tikai spēja noturēt minimālo 3:2 pārsvaru, bet to vēl palielināt. Tiesneša beigu svilpei skanot, rezultāts bija 6:3 „leroniešu” labā, turklāt divus vārtus viņi guva jau arbitra pieliktajā kompensācijas laikā. „Dubli” uzvarētāju rindās realizēja Dmitrijs Zolotarjovs, pa vienam precīzam sitienam Pāvela Jakjana, Grigorija Stepaņuka, Maksima Ļevčenko un Ilmāra Borisa kontā, kamēr „Dinamo” rindās trīs vārtus guva Andrejs Vaškevičs.

Trīs punktus savā rēķinā otrajā kārtā „ierakstīja” arī „Salaspils” futbolisti, kuri ar rezultātu 5:1 mājas laukumā pārliecinoši uzvarēja FK „Ķekava” vienību. Jau pirmajā puslaikā mājinieki ieguva komfortablu 4:1 pārsvaru, bet atlikušo 45 minūšu laikā vēl vienu reizi pārspēja sāncenšu vārtsargu. Divus vārtus „salaspiliešiem” guva Oļegs Semjonovs, pa vieniem Ruslans Ahmetovs, Ilja Ščanicins un Andrejs Semjonovs, kamēr Ķekavai vienīgo reizi precīzs bija Jānis Kriuliņš.

Tikai pašā mača izskaņā no zaudējuma izglābās FK „Ogre”, kas mājas laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar RTU FC. Ogrēniešiem sacensību kalendāra sākums nav no vieglākajiem, jo pirmajās trijās spēlēs jācīnās ar potenciālajām medaļu pretendentēm – „Rīnužiem”, „RTU” un „Salaspili”. Minētajā spēlē rezultātu 61.minūtē atklāja Andrejs Motiļs, savukārt no trīs punktu zaudēšanas mājinieki izglābās 88.minūtē, kad izlīdzinājumu panāca Jānis Grants.

Visbeidzot vēl nepieminētajā spēlē FK „Flaminko-Monarhs” neatstāja ne mazākās cerības DSVK „Traktors” vienībai, sagraujot to ar rezultātu 10:0. Pēdējās rindās laukumā devās pazīstamais latviešu hokejists Oļegs Sorokins, kurš šajā cīņā bija viens no vadošajiem spēlētājiem savas pārstāvētās vienības rindās. Tiesa, arī viņam neizdevās palīdzēt „Traktoram” gūt kaut goda vārtus, un komanda, kura amatieru turnīru apritē tikai sper savus pirmos soļus, cieta jau otro sagrāvi Rīgas čempionāta ietvaros. Jāpiebilst, ka uzvarētāju rindās trīs vārtus guva Sergejs Sovtuss, bet pa diviem – Mihails Miholaps un Andrejs Kostenko.

Jau šīs nedēļas laikā tiks izspēlētas turnīra nākamās kārtas spēles, savukārt vēl viena plānotā otrās kārtas cīņa starp JDFS „Alberts/Viesulis” un „Rīnužiem” atlikta uz vēlāku laiku.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin