Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Rīgas čempionāts startē ar favorītu neizšķirtu Ogrē
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 21.5.2012
Maija vidū starts tika dots Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīram, kurā šogad piedalās desmit komandas. Centrālajā no pirmās kārtas spēlēm, kas tika organizēta UEFA Starptautiskās Futbola dienas svētku ietvaros, abas pērnās sezonas pirmo vietu ieguvējas FK „Ogre” un „Rīnuži-Strong” vienojās par mierizlīgumu – 2:2.

Kā ierasts, Rīgas čempionāta uzvarētājs arī šogad tiks noskaidrots komandām aizvadot divu apļu turnīru, t.i. tiekoties ar katru no pretiniekiem pa reizei savā laukumā un izbraukumā. Kopumā komandas par sacensību spēcīgākās vienības titulu cīnīsies aptuveni četrus mēnešus – līdz 16.septembrim.

Salīdzinājumā ar pērno vasaru notikušas nelielas izmaiņas dalībnieku sastāvā. Starp sacensībās pieteiktajām vienībām atrodamas divas debitantes – „Lerona/Rita”, kas šim turnīram nokomplektējusi ļoti meistarīgu virknējumu un varētu tikt pieskaitīta galveno medaļu pretendentu lokam, kā arī DSVK „Traktors”. Pēdējās rindās varbūt nav atrodami spilgti uzvārdi futbola spēlētāju aprindās, bet sabiedrībā pazīstami cilvēki gan – komandas pieteikumā iekļauts basketbola funkcionārs Edgars Šneps, hokejisti Ģirts Ankipāns un Oļegs Sorokins u.c.

Ja divas komandas ir nākušas klāt, tad trīs no iepriekšējās sezonas dalībniecēm šogad turnīrā vairs neredzēsim. Starp tām jāmin „Latvijas Universitāte”, kuras otrā komanda pārcēlusies uz Latvijas čempionāta Pirmo līgu, ar organizatoriskām problēmām saskārušos FK „Olaini”, kā arī RFS vienību, kas sacensībām nepieteicās sastāva komplektācijas grūtību dēļ.

Turnīra atklāšanas mačs 17.maijā neapšaubāmi izsauca lielu interesi kopējā sacensību kontekstā, jo tas tika aizvadīts UEFA Starptautisko Futbola dienu svētku ietvaros jaunajā Ogres stadionā un tajā spēkus samēroja divas pērnās sezonas spēcīgākās vienības – čempione „Rīnuži-Strong” un otrās vietas ieguvēja FK „Ogre”. Jāatzīmē , ka ogrēniešiem atšķirībā no iepriekšējā gada šovasar nepalīdz divi no līderiem Andrejs Piedels un Mihails Miholaps, kuri pārgājuši uz FK „Flaminko-Monarhs”, savukārt klāt nācis cits bijušais Latvijas nacionālās izlases dalībnieks Vīts Rimkus.

Tieši Ogres komanda cīņas gaitā arī bija tuvāk uzvarai – 14.minūtē Staņislavs Kumpiņš skaistā sitienā ar galvu izvirzīja mājiniekus vadībā, 72.minūtē Igors Krasovs dubultoja ogrēniešu pārsvaru, savukārt 78.minūtē laukuma saimnieki neizmantoja iespēju gūt trešos vārtus no ļoti labas soda sitiena pozīcijas. Šajā brīdī īstenojās senā futbola paruna – neiesit tu, iesitīs tev. „Rīnužnieki” jau nākamajā pretuzbrukumā vienus vārtus atguva (Dmitrijs Kručeks), bet vēl minūti vēlāk Sergejs Starkovs panāca arī izlīdzinājumu. Atlikušajā mača laikā komandas vārtus neguva, un spēle noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2.

Ne mazāk spraiga izvērtās divu citu favorītu spēkošanās starp „Salaspils” un FK „Flaminko-Monarhs” „blicēm”. Uz astotajā minūtē gūtajiem Dmitrija Afanasjeva vārtiem mājas laukumā spēlējošie salaspilieši pirmā puslaika turpinājumā atbildēja ar pazīstamā Vladimira Koļesņičenko realizēto 11 metru soda sitienu un llja Ščanicina vārtu guvumu. Uzreiz pēc pārtraukuma Rotislavs Fedins panāca 2:2, un turpinājumā rezultāts vairs nemainījās.

Vēl vienā pirmās kārtas duelī „Lerona/Rita”, no 16.mača minūtes spēlējot mazākumā, apliecināja savu pārākumu 2:0 duelī ar JDFS „Alberts/Viesulis”. Ar vārtu guvumiem uzvarētāju rindās izcēlās Aleksejs Baranovs un Maksims Ļevčenko. Visbeidzot vēl nepieminētajā mačā „Dinamo Rīga”, kas daļēji balstīta uz pērn sacensībās spēlējošās Mārupes „Dinamo” bāzes, ar 6:2 uzveica DSVK „Traktors”. Uzvarētāju rindās piecus no sešiem vārtiem guva Maksims Neverovskis, tādējādi patlaban izvirzoties sacensību trāpīgāko snaiperu saraksta priekšgalā.

Jāpiebilst, ka viena no iecerētajām pirmās kārtas spēlēm Rīgas čempionātā starp RTU FC un FK „Ķekava” tika atlikta.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Kristaps Kapzems
Kristaps Kapzems

(FK Ķekava)
30
Māris Pavlovskis
Māris Pavlovskis

(FK Ķekava)
41

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin