Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 141 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 622
Ziņas
„SENSON Group” un „Sportima-Nikars” turpina uzvaru sēriju
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 18.6.2012
Divās iepriekšējās jūnija piektdienās Mežaparka sporta kompleksā turpinājās Rīgas minifutbola (8:8) čempionāta izspēle, un sacensību dalībnieces aizvadīja ceturtās kārtas mačus. Uzvaru sēriju izdevās turpināt tikai divām vienībām, proti, „SENSON Group” un „Sportima-Nikars”, kuras ar simtprocentīgu bilanci nostiprinājušās čempionāta kopvērtējuma tabulas priekšgalā.

„SENSON Group” vīri pie ceturtā panākuma tika pēc 3:1 uzvaras cīņā ar 02, sagādājot sāncenšiem pirmo neveiksmi turnīrā. Pateicoties Oļega Voroņina un Igora Avanesova vārtu guvumiem, „SENSON” pirmo puslaiku noslēdza ar 2:0 pārsvaru, bet 41.minūtē rezultātu trīskāršoja. „Policisti” uz to spēja atbildēt vien ar Normunda Laša precīzo raidījumu trīs minūtes pirms tiesneša beigu svilpes. Tikmēr „Sportima-Nikars” futbolisti jau ceturto reizi pēc kārtas (!) savus pretiniekus uzveica ar identisku rezultātu 2:0. Šoreiz „nikariešu” upuri bija FC „Raita”, un uzvarētāji visu nokārtoja ātri – jau pirmajā puslaikā vārtus guva Aleksandrs Žukovs un Vadims Ļašenko, bet mača turpinājumā rezultāts vairs nemainījās. Jāpiebilst vienīgi, ka „Sportima-Nikars” spēli noslēdza viena cilvēka skaitliskajā mazākumā – 48.minūtē soģis par otro brīdinājumu no laukuma noraidīja Sergeju Zolotuhinu.

Par vienu no spriedzes ziņā aizraujošākajām cīņām ceturtajā kārtā izvērtās spēle starp JFK „Saskaņa” un „Jaunais Dinamietis” vienībām. Vadībā pabija te viena, te otra komanda, tomēr gala rezultātā sāncenses vienojās par kaujiniecisku neizšķirtu 2:2, turklāt jāuzsver, ka „dinamieši” rezultātu izlīdzināja četras minūtes pirms spēles beigām, kad bumbu „Saskaņas” vārtos raidīja Vitālijs Skrockis. Vēl „Jaunajam Dinamietis” vārtus guva Edijs Skurjats, kamēr sāncenšiem precīzs bija Eduards Mišuta, kā arī Deniss Bikovskis, kurš realizēja „pendeli”. Jāpiemin arī JFK „Saskaņa” futbolistu ne pārāk korektā spēle – šī mača gaitā viņi nopelnīja četrus brīdinājumus.

Viena no kārtas centrālajām cīņām neapšaubāmi bija divu medaļu pretendentu – „Latvijas Finieris” un SK „Monarhs” – spēkošanās, kas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Abas komandas laukumā nežēloja nedz sevi, nedz pretinieku, un mača arbitram nācās ļoti grūti saturēt spēles disciplīnu normas robežās. Nedaudz tuvāk uzvarai radīto vārtu gūšanas iespēju ziņā bija „Latvijas Finieris”, tomēr arī pretinieki varēja maču noslēgt ar trim punktiem „kabatā”. Šoreiz paši gandarītākie par sniegumu varēja būt vārtu vīri Andrejs Piedels un Jurijs Trofimovs, kuriem izdevās savu „cietoksni” nosargāt neieņemtu.

Ar bezvārtu neizšķirtu noslēdzās arī duelis starp „Caramba Team Riga” un FREE, kur izteikts teritoriālais pārsvars piederēja FREE, taču pēdējai tā arī neizdevās „atslēgt” Vladislava Masaļska sargātos vārtus. Tikmēr citā mačā jāuzteic Sergeja Tjurikova lieliskais sniegums, kurš guva visus trīs FK „Saga-Impakt” vārtus duelī ar DHL, sekmējot savas komandas triumfu ar rezultātu 3:1. Jāpiebilst, ka „hat-trick” „vaininieks” realizēja nepilnu 20 minūšu laikā pirmā puslaika ietvaros.

No pārējām šīs kārtas spēlēm jāpiemin „CanCan pizza” pirmā uzvara turnīrā (3:1 pār FC „Fan”), kā arī „Baltic International Bank” (BIB) jau ceturtais piedzīvotais zaudējums pēc kārtas (šoreiz 1:3 pret „Ķekavas novads/AXA”). Tāpat neveiksmīgi kārtu aizvadīja „Massa Food”, kas ar 2:3 negaidīti piekāpās „Rio Lukss” vienībai.

Turnīra kopvērtējuma tabulā, kā minēts, ar 12 punktiem vadībā atrodas „Sportima-Nikars” un „SENSON Group”, deviņus punktus izcīnījušas 02 un FC „Raita”, astoņus SK „Monarhs”, bet septiņus – „Jaunais Dinamietis”, „Latvijas Finieris”, JFK „Saskaņa”, „Caramba Team Riga”, FREE un „Industrial Steel Group”.

12.-15.pozīciju ieņem sešus punktus iekrājušās FC „Petrow”, RTO, „Marshal FC” un „Rio Lukss”, kurām seko FK „Saga-Impakt” (5), kā arī „Baster”, „Lerona/Rita”, „Ķekavas novads/AXA”, „Massa Food”, „CanCan pizza” un DHL (visām pa 3), bet bez punktiem joprojām cīnās tikai divas komandas – BIB un FC „Fan”.

Nākamajā kārtā, kas risināsies 29.jūnijā un 6.jūlijā, jo īpaša uzmanība jāpievērš divām cīņām – pašreizējo līderu savstarpējam duelim („Sportima-Nikars” un „SENSON GROUP”), kā arī pieredzējušās „Latvijas Finieris” komandas un ambiciozās JFK „Saskaņa” vienības cīņai. Jāpiebilst, ka līdz 20.jūlijam spēles risināsies Mežaparkā, bet 22.jūlijā turnīru tiks plānots izmēģināt jaunajā RTU stadionā Pārdaugavā.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Deniss Nogotkovs
Deniss Nogotkovs

(JFK Saskaņa)
40
Vitālijs Kuļčihins
Vitālijs Kuļčihins

(JFK Saskaņa)
48

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin