Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija
Rīgas minifutbola turnīrs
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 141 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 622
Ziņas
Startējis tradicionālais Rīgas minifutbola čempionāts
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 21.5.2012
Maija vidū mākslīgā seguma laukumos Mežaparkā starts tika dots tradicionālajam Triobet Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionātam, kurā šovasar līdzīgi kā pirms gada piedalās 24 komandas. Aizvadītas nu jau pirmās divas ar izlozes palīdzību noteiktās spēļu kārtas, pēc kurām kopvērtējuma tabulas priekšgalā izvirzījušās astoņas ar simtprocentīgu bilanci turnīru uzsākušās vienības.

Futbola turnīru asociācijas (FTA) un Rīgas futbola federācijas (RFF) organizētās Latvijas galvaspilsētas minifutbola masveidīgākās sacensības šovasar risināsies līdz 31.augustam (nepieciešamības gadījumā līdz 30.septembrim). Lielāko daļu spēļu plānots aizvadīt piektdienu vakaros, savukārt atsevišķu kārtu izspēle risināsies svētdienās Mežaparkā, bet no vasaras sezonas otras puses - Pārdaugavā, Daugavgrīvas ielā 56a uz jaunā mākslīgā laukuma.

Par turnīra izspēles formātu un dalībniecēm. Vispirms – čempionāta pirmajā posmā – dalībnieces pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā) izspēlēs septiņus mačus, savukārt otrajā sacensību etapā sadalīsies divās līgās atkarībā no pirmā posma rezultātiem. Augstākajā līgā otrajā etapā spēlēs sešas pirmā posma labākās komandas, aizvadot katra ar katru vienu maču, savukārt Pirmajā līgā otrajā posmā komandas aizvadīs vēl piecas spēles pēc Šveices sistēmas, ņemot līdzi no pirmā etapa visus savāktos punktus. Sekojot iepriekšējo gadu pieredzei, uzreiz pēc regulārā čempionāta noslēguma sekos kausa izcīņas turnīrs, kura dalībnieces savā starpā cīnīsies pēc zibensturnīra formāta.

Runājot par turnīra dalībniecēm, par pilnīgām debitantēm jāuzskata četras vienības, proti, „SENSON Group”, „Caramba Team Riga”, „Jaunais Dinamietis”, kā arī „Riga Azzuri”. Diemžēl pēdējā no tām pēc neveiksmīgi aizvadītas debijas spēles (1:14 pret RTO) uz sacensību otro kārtu neieradās, kā rezultātā organizatori lēma par komandas izslēgšanu no turnīra un tās aizvietošanu. Vēl vairākas no turnīra komandām šajā vasarā ieguvušas jaunus nosaukumus – tā, piemēram, „Rigaselmash” tapusi par FK „Saga-Impakt”, „Ezermala” pārdēvēta par FC „Petrow”, „Amoko” tagad pazīstama kā „Baster”, bet „Rīnuži-Strong” vienību turpmāk zināsim kā „Massa Food”. Vēl divas vienības Rīgas minifutbola čempionātā atgriezās pēc vienas vasaras sezonas izlaišanas – FC „Fan” un DHL.

Salīdzinājumā ar iepriekšējām sezonām noteikti jāuzsver, ka šajā vasarā, balstoties uz Latvijas Futbola Federācijas rekomendācijām, arbitri daudz aktīvāk vērsīsies pret necenzētu vārdu lietošanu laukumā. Tāpat jānorāda, ka no organizatoru puses daudz nopietnākas prasības būs pret komandām attiecībā uz to izmantoto ekipējumu – dalībnieces tiks bargāk sodītas par vienādas krāsas formu neesamību un kājsargu neizmantošanu.

Tiktāl par čempionāta kopējo plānoto norisi. Atgriežoties pie nule kā aizvadītajām pirmajām divām turnīra kārtām, kā minēts, jāizceļ astoņas komandas (divas no tām debitantes!), kuras sacensības uzsāka ar simtprocentīgu bilanci. No šīm vienībām kā pirmā noteikti jāmin pērnās sezonas Augstākās līgas uzvarētāja „Latvijas Finieris” un tās pārstāvis Dmitrijs Jakovļevs, kura veiksmīgais sniegums lielā mērā arī palīdzēja „finierim” kaldināt panākumus abos pirmajos mačos. Vispirms „Latvijas Finieris” ar rezultātu 3:1 uzveica „Lerona/Rita” vienību, un šajā mačā D.Jakovļevs pirmā puslaika ietvaros guva visus trīs savas komandas vārtus, turklāt to izdarīja septiņu minūšu intervālā. Viņš guva arī divus no kopumā astoņiem „Latvijas Finiera” vārtiem otrās kārtas mačā pret FC „Fan” (8:1), un sacensību organizatori šādu veikumu neatstāja bez ievērības, pasniedzot viņam „Sportima” dāvanu karti kā pirmās kārtas labākajam spēlētājam un vienlaikus sveicot ar neseno iestūrēšanu laulības ostā.

Ar maksimāli iespējamo sešu punktu iegūšanu jauno sezonu sāka arī vēl trīs no pagājušās vasaras Augstākās līgas dalībniecēm – „Sportima-Nikars”, FREE un JFK „Saskaņa”. „Sportima-Nikars” vīriem nācās pa īstam „iesvīst” abās cīņās, jo gan „Massa Food”, gan turnīra debitante „Jaunais Dinamietis” izrādīja favorītiem cienīgu pretestību. Neraugoties uz to, „nikarieši” tomēr spēja šajos mačos iegūt „sausās” uzvaras, pretiniekus pārspējot ar rezultātu 2:0. Tāpat divus panākumus, kā minēts, šajā kārtā izcīnīja FREE (2:1 pret „Baster” un 4:1 pret RTO) un savu sastāvu salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ievērojami pastiprinājusī JFK „Saskaņa” (3:0 pret „Industrial Steel Group” un 5:2 pret „Rio Lukss”).

Savus vārtus neskartus pirmajās divās kārtās nodrošināja 02 un „Caramba Team Riga”. 02 futbolisti pēc ļoti spraigā cīņā gūtās uzvaras pirmajā mačā pār FC „Petrow” (1:0) nākamajā spēlē negaidīti pārliecinoši ar 6:0 sagrāva „Massa Food” (divi vārti Normundam Lasim). Savukārt „Caramba Team Riga” pēc panākuma pār FC „Fan” (2:0) nākamajā spēlē svinēja tehnisko uzvaru 5:0 pret uz plānoto maču neatnākušo „Riga Azzuri”.

Ar pagaidām vislabāko vārtu attiecību (13:3) pirmajā pozīcijā kopvērtējuma tabulā izvirzījusies „Senson Group”, kas savos pirmajos mačos uzveica attiecīgi „Baltic International Bank” (4:3) un DHL (9:0). Savukārt vēl viena sacensību favorīte FC „Raita” pēc pirmajā kārtā svinētās pārliecinošās uzvaras pret DHL (5:0) nākamajā spēlē sastapās ar ļoti nopietnu „Baster” pretestību un spēja sāncenšus pieveikt tikai ar minimālu 2:1 rezultātu.

No pirmo divu kārtu spēlēm sportiskā sižeta ziņā noteikti jāpiemin SK „Monarhs” un FK „Saga-Impakt” vienību spēkošanās. Vēl 46.minūtē pēdējā atradās 2:0 vadībā, tomēr nākamo divu minūšu laikā sāncenši, pateicoties Sergeja Sovtusa un Genriha Peršteina rezultatīvajiem sitieniem, prata panākt izlīdzinājumu 2:2. Šādi arī mačs noslēdzās.

Aiz minētajām astoņām komandām, kuras sacensības sāka ar divām uzvarām, tālāk turnīra tabulā seko četrus punktus iekrājusī SK „Monarhs”, savukārt trīs punktus izcīnījušas uzreiz sešas „blices” - RTO, „Jaunais Dinamietis”, „Rio Lukss”, „Marshal FC”, „Lerona/Rita” un „Industrial Steel Group”.

Viens punkts šobrīd FK „Saga-Impakt” rīcība, bet bez punktiem pagaidām cīnās „Baltic International Bank”, FC „Petrow”, „Baster”, „Ķekavas novads/AXA”, „Massa Food”, FC „Fan”, DHL.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(JFK Saskaņa)
37
Eriks Zaporožecs
Eriks Zaporožecs

(RTO)
67

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin