Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2022.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 1.novembrī Kopējais spēļu skaits: 308 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 1850
 
Ziņas
Jūnija vidū notiks otrais “Ādas Bumbas” sabraukums
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 2.6.2022
Nākamajā nedēļas nogalē – 12. jūnijā – Jaunmārupes pamatskolas stadionā risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēto un Latvijas Futbola federācijas (LFF), kā arī Mārupes Sporta centra atbalstīto Rīgas pilsētas 2022. gada “Ādas Bumbas” sacensību otrais sabraukums, spēkus samērojot U-13, U-15 un U-18 vienībām.

Kā vēstīts, sacensības risinās ceturto gadu pēc kārtas un ar sabraukumu izspēles formātu tiks aizvadītas laika periodā no maija vidus līdz septembrim. Turnīram nedrīkst pieteikt attiecīgā gada Latvijas jaunatnes čempionāta, Elites un Meistarības grupas spēlētājus, bet atļauta attiecīgā vecuma meiteņu pieteikšana, labākajām komandām kvalificējoties LFF rīkotajam Latvijas finālturnīram.

Pirmajā sabraukumā, kas risinājās 15. maijā, jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā tika aizvadīti astoņi mači. Puse no tiem gan beidzās ar vienas komandas tehnisko uzvaru, jo gan RFK “Daugava Nikars Rīga”, gan SK “Super Nova” abos savos mačos saņēma tehniskos zaudējumus par nesaskaņotu Elites līgas spēlētāju izmantošanu. Tādējādi pie sešiem punktiem tika RFSA, bet pie trim – JDFS “Alberts” un RFK. Pēdējā guva virsroku arī cīņā ar SK “Vēsma” (3:1) un tādējādi kopā ar RFSA šobrīd atrodas turnīra kopvērtējuma tabulas priekšgalā. Kā ziņots, U-13 sacensībās kopumā startē deviņas komandas, bet SK “Līderis” šo posmu izlaida.

Tikmēr U-15 vecuma saistībā ar dalībnieku izmaiņām mainījies arī izspēles formāts. Sacensībās tomēr nepiedalīsies FK “Dinamo Rīga”, kas neieradās arī uz pirmo posmu, kā arī diskvalificēta RFK “Daugava Nikars Rīga”, kura maija sabraukumā startēja ar vecākiem spēlētājiem. Tādējādi pārējās piecas vienības četros posmos pa divām reizēm tiksies katra ar katru.

Maija sabraukumā šajā vecuma kategorijā panākumus kaldināja SS “Metta” (1:0 pār JDFS “Alberts”) un “Mārupes SC” (4:0 pār SS “Metta”), kamēr JDFS “Alberts” un JFC “Corona Borealis” duelis noslēdzās neizšķirti – 2:2.

Visbeidzot vecākajā U-18 grupā pirmajos divos mačos SS “Metta” divas reizes pieveica JDFS “Alberts” (4:3 un 1:0). No otrā sabraukuma čempionātā iesaistīsies arī trešā dalībniece – RFK “Daugava Nikars Rīga”.

Kā vēstīts, sacensību uzdevums ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.
Zibensziņas
"Ādas Bumbas" 2022.gada posmi: 15.maijs, 12.jūnijs, 14.augusts, 4.septembris.

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin