Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija    
2015.g. Rīgas un Latvijas pludmales futbola turnīri
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 30 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 261
Ziņas
Latvijas kausu iegūst "Kreiss"
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 7.7.2015
Nedēļas nogalē Liepājas pludmalē risinājās Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Par trofejas ieguvējiem kļuva galvenie favorīti "Kreiss", kas finālā ar 6:3 pārspēja RTU FC.

Pirmajā dienā komandas aizvadīja apakšgrupu cīņas, pēc kurām astoņas labākās kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

A grupā, pārspējot abus sāncenšus, uzvaru izcīnīja RTU FC, savukārt otro vietu ieguva Ventspils "Depo-14", bet trešie palika "BFS/Ropaži".

B grupā divas pārliecinošas uzvaras izcīnīja "Kreiss", bet cīņā par otro vietu "Pāvilosta" ar 5:3 pārspēja "Liepājas papīru".

Vissaspringtākās cīņas ritēja C grupā. Vispirms VBFK tikai pirmspēdējā minūtē izrāva neizšķirtu pret "SLV Plus", pēcāk uzvarot arī pagarinājumā 7:6. Jāpiemin, ka sešus(!) vārtus šajā mačā VBFK labā guva vecmeistars Valts Būmanis (51 g.v.)! Nākamajā spēlē FK "TUC" ar 4:2 pārspēja "SLV Plus". Tas nozīmēja, ka pēdējā mačā tiks izšķirts pirmās vietas liktenis. Spēle ritēja kā pa viļņiem, vadībā esot te vienai, te otrai komandai, tomēr pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots – 3:3. Savukārt pagarinājumā uzvaru izrāva 4:3, tādējādi izslēgšanas spēlēm kvalificējoties kā trešā labākā vienība, kamēr FK "TUC" tika piektais numurs.

Svētdien tika aizvadītas "play-off" cīņas sākot ar ceturtdaļfinālu. Trīs no tām ritēja patiesi intriģējoši. Tā FK "TUC" un "Pāvilosta" savus pretiniekus, attiecīgi – "Depo-14" un VBFK pārspēja tikai pagarinājumā – 4:3 un 3:2, bet "Kreiss" ar 5:3 pārspēja "BFS/Ropaži". Savukārt RTU FC saviem pretiniekiem "SLV Plus" neatstāja nekādas cerības – 9:1.

Pusfinālos tikās "Kreiss" un FK "TUC", kā arī RTU FC un "Pāvilosta". "TUC" mačā pret valsts čempioniem trīs reizes izvirzījās vadībā, bet pretinieki ik reizes atspēlējās, otrās trešdaļas izskaņā gūstot, kā izrādījās vēlāk, uzvaras vārtus. Pēdējā periodā "Kreiss" guva vēl divus vārtus, uzstādot spēles gala rezultātu 7:3. Savukārt otrajā pusfinālā intriga saglabājās līdz pat pēdējām minūtēm, tomēr beigu beigās uzvaru ar rezultātu 6:4 svinēja RTU FC.

Arīdzan fināls nelika vilties. Lai arī "Kreiss" jau 11.minūtē bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru, ko vēlreiz atjaunoja 17.minūtē, tomēr RTU vīri nepadevās, un ar Renāra Pastara pūlēm trešās trešdaļas sākumā atjaunoja "status quo" – 3:3. Izšķiroša izrādījās RTU vārtsarga kļūda 40.minūtē, pēc kuras Edgars Rubenis viegli guva ceturtos vārtus "Kreiss" labā. Bet nākamajās divās minūtēs Dmitrijs Jakovļevs un Grigorijs Stepaņuks uzstādīja mača gala rezultātu 6:3.

Tādējādi "Kreiss" otro gadu pēc kārtas izcīnīja Latvijas kausu, kas šosezon komandai ir jau otrā trofeja, pirms tam iegūts arī t.s. superkauss.

Savukārt jau otrdien, 7.jūlijā, atsāksies Rīgas čempionāts, kurā pēc pirmā apļa līderpozīcijas dala RTU FC un "Kreiss".

Rezultāti

Vēsture

Latvijas kausa ieguvēji un finālisti:

2015.g. "Kreiss" (finālā 6:3 pret RTU FC)
2014.g. "Kreiss" (finālā 6:2 pret "Dinamo Lat")
2013.g. "Skonto FK / BFS Atlas" (finālā 6:3 pret "Jauno dinamieti")
2012.g. FK "Honda" (finālā 1:1, 3:2 pēcspēļu sitienu sērijā pret RTU)
2011.g. "Skonto" FK (finālā 5:4 pret "Kreiss")
2010.g. FK "Honda" (finālā 8:6 pret "Dinamo Lat")
2009.g. "VRK/Ludza" (finālā 5:4 pret "Dinamo Lat")
Zibensziņas
Latvijas SUPERKAUSA izcīņa Kreiss (Rīga) - DinamoLat (Rīga)
pamatalaikā 9:4 (protokols)
Foto
Video

Ziņas

Šodien uzsauc
Aleksandrs Kļušins
Aleksandrs Kļušins

(Kreiss (Rīga))
55

Ziņu arhīvs







© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin