Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
Rīgas minifutbola turnīrs 2019
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 3.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 78 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 365
Ziņas
Par minifutbola čempionāta uzvarētāju kļūst FC “Petrow”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 28.8.2019
Šo pirmdien noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RF) organizētais un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītais “SynotTip” Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts. Spraigā cīņā par zelta godalgu ieguvēju kļuva FC “Petrow”, kas tādējādi aizstāvēs galvaspilsētas godu 6.oktobrī plānotajā Latvijas minifutbola sacensību finālturnīrā. Otrajā vietā čempionātu pabeidza FC “Raita”, bet trešajā – “Tente”.

Pirms noslēdzošās kārtas izredzes izcīnīt zelta godalgas saglabāja četras vienības, kuru vidū bez jau minētās FC “Petrow” ietilpa arī FC “Raita”, “Tente” un FK “BEITAR”. Un galvenā uzmanība zelta godalgu kontekstā neapšaubāmi bija pievēršama divu šajā kvartetā esošo komandu – FC “Petrow” un FK “BEITAR” – savstarpējam duelim.

Par minētā mača nozīmīgumu un tā spraigo gaitu uzskatāmi liecina cīņas protokols, kurā atzīmēti deviņi brīdinājumi un trīs noraidījumi. FK “BEITAR” spēli pabeidza ar trīs sarkanajām kartiņām, pirmā puslaika izskaņā noraidītam tiekot Aleksandram Zeņkovam, bet spēles noslēguma fāzē – arī Ruslanam Ahmetovam un Raitim Dzelzkalējam. Šajā visnotaļ saspringtajā duelī pārākumu ar rezultātu 3:1 apliecināja FC “Petrow” vienība, kuras rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Jevgēņijs Prokopovs, Matīss Babris un Ņikita Žaorvs, kamēr sāncenšu sastāvā vienīgo reizi precīzs bija Dmtrijs Kuzmins.

Četri Asifa Ibragimova vārtu guvumi palīdzēja “sauso” uzvaru izcīnīt citai favorītei FC “Raita”, kas ar 6:0 sagrāva FK “Monarch”. Savukārt atlikusī vadošā kvarteta pārstāve “Tente” negaidīti pārliecinoši ar 1:7 piekāpās “DSV Latvia”, pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā gūstot Aleksejam Šromam un Mihailam Ivanovam.

Līdz ar to turnīra kopvērtējumā pa 22 punktiem savāca gan FC “Petrow”, gan FC “Raita”, bet labākas savstarpējo maču bilances dēļ (1:3 un 3:0) priekšrocību tabulā un ceļazīmi uz Latvijas minifutbola sacensību finālturnīru ieguva FC “Petrow”, atstājot FC “Raita” sudraba pozīcijā. Savukārt trešo vietu par spīti zaudējumam saglabāja “Tente” (19), kuras pāridarītāja “DSV Latvia” (18) finišēja pozīciju zemāk, kamēr kā piektā turnīru pabeidza vēl pirms noslēdzošās kārtas uz zelta godalgām pretendējusī FK “BEITAR” (17).

No pārējiem mačiem pēdējā kārtā jāizceļ “AMOKO/02” minimālais panākums pret “Industrial Steel Group” (2:1), kas ļāva uzvarētājai čempionātu noslēgt sestajā vietā. Cita ierastā favorīte “Grifs AG/Rīnūži” noslēdzošajā kārtā ar 3:0 sarūgtināja FK “Kadaga”, ierindojoties astotajā pozīcijā 16 dalībnieču konkurencē.

Vēl šajā kārtā FK “IMPAKT” kaldināja panākumu pār FC “Avicii” (1:0), “OSK Ostnieks” dalīja punktus uz pusēm ar “FREE” (3:3), bet kopvērtējuma pastarīte FK “Valor/Ropaži” piedzīvoja desmito zaudējumu (0:4) tikpat mačos duelī pret “Baltic International Bank”.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva 15 vārtus guvušais Asifs Ibragimovs (FC “Raita”), kā rezultatīvākā vienība turnīru noslēdza FC “Raita” (vidēji 3,1 vārtu guvums spēlē), bet “fair-play” nominācijā korektākās vienības godu izpelnījās “FREE” (trīs brīdinājumi).

Turnīra laureātu sveikšana notiks svinīgajā ceremonijā sestdien, 28.septembrī (ieeja no plkst.20:00, apbalvošanas sākums plkst.21:00) klubā un karaoke bārā “FRIENDS”.
Zibensziņas
Spēļu kalendārs:
1.kārta - 6.un 13.maijs
2.kārta - 20.un 27.maijs
3.kārta - 3.jūnijs
4.kārta - 10.jūnijs
5.kārta - 17.jūnijs
6.kārta - 1.jūlijs
7.kārta - 8.un 15.jūlijs
8.kārta - 22.un 29.jūlijs
9.kārta - 5.un 12.augusts
10.kārta - 19.un 26.augusts
Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2019.gada 30.jūnijam.


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin