Rīgas futbola čempionāts 2017
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 3.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 137 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 763
Ziņas
Turpinās cīņa par sudraba un bronzas godalgām, Cerības kausu iegūst “Albatroz” SC
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.9.2017
Rīgas futbola čempionāta finiša taisnē turpinās cīņa par sudraba un bronzas godalgām. Vienu sudraba medaļu komplektu jau garantējusi ārpus konkurences startējošā FK “Progress 2”, uz otru pretendē “Caramba Riga” un “New Project” vienības, kamēr trešās vietas liktenis turnīra izskaņā izšķirsies neklātienes duelī starp FK “Jūrnieks Rīga” un “New Project”. Tikmēr par D apakšgrupas uzvarētāju un vienlaikus arī Cerības kausa īpašnieci kļuvusi “Albtatroz” SC, kas sacensību kopvērtējuma tabulā garantējusi devīto vietu.

Kā iepriekš vēstīts, Rīgas čempionāta zeltu jau iepriekš bija nodrošinājuši ”Monarhs-Flaminko” futbolisti, kuri iepriekšējā nedēļā aizvadīja vienu maču, spraigā cīņā piekāpjoties “New Project” – 2:3. Divus vārtus “jaunā projekta” pārstāvjiem guva Aleksejs Koļesņikovs, kura rēķinā arī uzvaru garantējošais precīzais sitiens četras minūtes pirms pamatlaika beigām.

Tikmēr citā spēlē FK “Progress 2”, kas sacensībās piedalās ārpus konkurences un ir jau garantējusi sev vienu no diviem sudraba medaļu komplektiem, pašā mača izskaņā nenoturēja minimālo 2:1 pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 pret FK “Jūrnieks Rīga”. Līdz ar izlaisto panākumu FK “Progress 2” zaudēja pat teorētiskas izredzes tabulā apsteigt priekšā esošo “Monarhs-Flaminko” vienību. Pastāv iespēja, ka abas komandas sacensības pabeigs ar vienādu punktu skaitu, tomēr šādā gadījumā priekšrocību labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ iegūs “monarhi” (3:2 un 1:0).

Abām punktu izteiksmes ziņā vadošajām komandām – “Monarhs-Flaminko” (31) un FK “Progress 2” (28) – sacensībās atlicis aizvadīt pa vienai spēlei. “Monarhi” 24. septembrī otro reizi neilgā laika periodā Rīgas čempionāta ietvaros spēkosies ar “New Project”, savukārt FK “Progress 2” ar šo pašu pretinieci tiksies četras dienas ātrāk.

Uz turnīra sudraba medaļām pretendē FC “Caramba Riga” (24), kas priekšpēdējā šīs sezonas cīņā ar rezultātu 3:0 sarūgtināja SK “Upesciems”, kā arī “New Project” (20), kurai otrās vietas iegūšanai jāuzvar abi atlikušie mači, kā arī jācer uz tiešo konkurentu neveiksmi duelī ar FK “Dinamo Rīga/Babīte”.

Tāpat intriga sacensību finišā saglabājas cīņā par bronzu – šobrīd trešo vietu ieņem visas turnīra spēles jau aizvadījusī FK “Jūrnieks Rīga” (22), no kuras par diviem punktiem atpaliek jau minētā “New Project”. Pēdējai trešās pozīcijas iegūšanai atlikušajos mačos pret “Monarhs-Flaminko” un FK “Progress 2” jāiegūst trīs punkti (pie vienāda punktu skaita labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ (5:1 un 2:3) priekšrocību iegūs “jūrnieki”). Tas nozīmē to, ka “New Project” teorētiski var izcīnīt gan otro vietu, gan arī palikt ārpus godalgoto pozīciju trijnieka.

Vēl vienā aizvadītās nedēļas cīniņā vadošajā jeb C apakšgrupā piektās pozīcijas īpašniece FK “Dinamo Rīga/Babīte” (13) pārliecinoši ar 9:1 sagrāva pastarīti “Riga United” FC (3), piecus vārtus gūstot bijušajam Latvijas nacionālās izlases futbolistam Mihailam Miholapam.

Tikmēr Rīgas čempionāta D grupā, kur komandas sadala 9.-13.pozīciju, tika aizvadīti trīs mači. Visi no tiem risinājās ar abu vadošo vienību piedalīšanos – “Albatroz” SC guva panākumus dueļos ar “AMOKO/02” (4:0) un SK “Kengaroos/Salaspils” (5:1), savukārt “Ogres novada sporta centrs” jau minētos “ķengurus” sarūgtināja ar 7:3.

Abām līderēm šobrīd ir pa 19 punktiem, taču labāka bilance savstarpējos mačos (2:0 un 0:0) priekšrocību dod “Albatroz” SC, kas tādējādi kļuvusi par Cerības kausa ieguvēju. Jāpiebilst, ka “Albatroz” SC vēl ir iespēja palielināt punktu apjomu savā noslēdzošajā 21. septembra duelī pret SK “Kengaroos/Salaspils”.

Tikmēr Rīgas kausa turnīrā aizvadīts pirmais pusfināla mačs, kurā “Monarhs-Flaminko” Daugavgrīvas stadionā ar rezultātu 3:0 uzveica “New Project”. Otra finālista noskaidrošana bija paredzēta pirmdien, 18. septembrī, taču tehnisku iemeslu dēļ mačs pārcelts uz vēlāku laiku. Līdz ar to vēlāk risināsies arī 24. septembrī plānotais fināla cīniņš.
Zibensziņas
2017.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 2:3
FC Caramba Riga-FK Progress A.Panasjuks 49, A.Usovs 74, Māris Savinovs dz.k.33+60=s.k.60, O.Semjonovs dz.k.51 - M.Neverovskis 43, Ņ.Petrovs 84, 89, V.Baroniņš dz.k.61

video un
foto (1.puslaiks / 2.puslaiks)


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin