Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2024.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 9.septembrī Kopējais spēļu skaits: 354 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 2209
 
Ziņas
Sveikti U-12 čempionāta A grupas laureāti, zeltu izcīna “Riga FC Academy”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 19.6.2024
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 16. jūnijā, risinājās noslēdzošais sabraukums Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēto un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstīto Rīgas jaunatnes 2024. gada meistarsacīkšu U-12 vecuma grupas A kategorijas “9:9” turnīrā, kur 11 dalībnieču konkurencē zelta godalgas izcīnīja “Riga FC Academy” pirmā vienība, atstājot aiz sevis “RFS Academy 2012” un FS “Metta/Rīga”.

Kā ziņots, 11 dalībnieces vietu sadalījumu noskaidroja ar piecu sabraukumu palīdzību, pa reizei tiekoties katra ar katru. Visas spēles tika aizvadītas divu puslaiku apjomā pa divdesmit minūtēm katrā no tiem.

Čempione “Riga FC Academy 1” (28) visa turnīra ietvaros demonstrēja stabilu sniegumu, uzvarot deviņās no desmit cīņās un punktus zaudējot vienīgi duelī pret FS “Metta/Rīga” (2:2). Punkta atstatumā kopvērtējuma tabulā no līderes finišēja sudraba medaļniece “RFS Academy 2012” (27), kas arīdzan kaldināja deviņus panākumus, ar minimālu 0:1 handikapu turnīra vidū atzīstot nākamās čempiones pārākumu, bet sacensību noslēdzošajā spēlē minimāli uzvarot (1:0) tiešos konkurentus cīņā par augstākajām godalgām.

Godpilno trešo vietu, kā minēts, ieguva FS “Metta/Rīga” jaunie futbolisti (25), kuri mačos pret abām līderēm nespēja gūt uzvaras, bet atlikušajos astoņos mačos pret pārējām sacensību dalībniecēm ne reizi neielaida bumbu savos vārtos.

Uzreiz aiz vadošo dalībnieču trijnieka palika “RFS Academy” (21), bet vēl desmit punktu robežu čempionātā izdevās pārsniegt arī 16 punktus sakrājušajām SK “Super Nova” un “Riga FC Academy” otrajai vienībai.

Sacensību laureāti tika sveikti uzreiz pēc turnīra noslēdzošajām cīņām RTU stadionā, uzvarētājiem saņemot personīgi no RFF izpilddirektora Ādolfa Supes un RFF valdes locekļa Alda Ščogola medaļas, kausus un piemiņas veltes, bet pilnīgi visiem dalībniekiem – garšīgas dāvanas no turnīra partnera “Eskimos”.

Tāpat atsevišķi tika sveikti laureāti individuālajās nominācijās, kur par labāko vārtsargu tika atzīts Gļebs Mihailovs (“Riga FC Academy 1”), bet kā vērtīgākie spēlētāji – Marks Matvejevs (“RFS Academy 2012”) un Roberts Šūba (“FS Metta/Rīga”). Pēdējais kļuva arī par rezultatīvāko sacensību futbolistu, kopumā izceļoties ar 12 rezultatīviem raidījumiem. Tikmēr par labāko treneri organizatori atzina čempionu pārstāvi Oleksandru Liakhovu.

Jau šajā rudenī Rīgas jaunatnes meistarsacīkšu ietvaros tiek plānots šīs pašas vecuma kategorijas A grupas “9:9” rudens čempionāts ar provizoriskajiem datumiem 8., 15., 22. un 29. septembrī. Šīs sacensības risināsies paralēli U-11 turnīram, un tajās provizoriski jau tagad dalību apstiprinājušas vismaz septiņas dalībnieces.
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin