Rīgas futbola čempionāts 2015
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 8.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 179 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 953
Ziņas
FC "Caramba Riga" triumfē čempionātā, SK "Babīte" iegūst kausu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 29.9.2015
Otro gadu pēc kārtas par Latvijas futbola čempionāta otrās līgas Rīgas zonas uzvarētāju kļuvusi FC "Caramba Riga" vienība, savukārt kausa izcīņas turnīrs noslēdzies ar SK "Babīte" komandas triumfu. Regulārā čempionāta sudraba godalgas izcīnīja FK "Rīnūži Rīga", savukārt trešā vērtīgākā cēlmetāla jeb bronzas medaļas nopelnīja "Monarhs-Flaminko" futbolisti.

Iepriekšējās nedēļas centrālajā cīņā savā starpā spēkus samēroja FK "Rīnūži Rīga" un "Monarhs-Flaminko" komandas, un tieši šīs spēles gala iznākumam bija liela nozīme saistībā ar vadošā trijnieka galīgo izkārtojumu kopvērtējuma tabulā. Jo īpaši labas izredzes uzvaras gadījumā iegūt kārotās zelta godalgas šajā gadījumā saglabāja "Rīnūži Rīga" vienība, kurai pie tamlīdzīga sportiskā scenārija bija jācer uz FC "Caramba Riga" neveiksmi vismaz vienā no diviem atlikušajiem dueļiem mačos ar RTU FC un "Dinamo Rīga".

Tomēr nevienai no nākamo čempionu konkurentēm savstarpējā spēlē trīs punktus iegūt nesekmējās. Mača izšķirošie notikumi risinājās otrajā puslaikā. Vispirms tā vidū ar dažu minūšu intervālu "Monarhs-Flaminko", pateicoties Vladislava Grigjana un Genriha Peršteina vārtu guvumiem, ieguva daudzsološu divu vārtu handikapu (2:0). Sāncenši pie šāda notikumu scenārija metās aktīvi atspēlēties un par savām pūlēm tika atalgoti – Rihards Ščogols 77.minūtē samazināja rezultāta deficītu līdz minimumam, savukārt Ingus Makovskis neilgi pirms tiesneša pieliktā kompensācijas laika sākuma panāca izlīdzinājumu – 2:2.

Izraut tik kāroto uzvaru mača epilogā neizdevās nevienai no sāncensēm, cīņai noslēdzoties ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2. Tādējādi jau uz to brīdi bija skaidrs, ka "Monarhs-Flaminko" augstāk par trešo vietu turnīra tabulā vairs nevarēs pacelties, savukārt FC "Caramba Riga" pietiks ar divu punktu izcīnīšanu, lai kopvērtējumā iegūtu priekšrocības pār tā brīža nominālo līderi FK "Rīnūži Rīga".

Vēlamo plānu zelta medaļu iegūšanai FC "Caramba Rīga" vīri īstenoja pēc maksimālās programmas. Vispirms nākamā čempione neatstāja ne mazākās cerības "Dinamo Rīga", sagraujot sāncensi ar 7:0 (trīs vārti Ilja Ščanicinam). Savukārt spriedzes pilnā duelī ar RTU FC FC "Caramba Riga", cīņas noslēdzošās 20 minūtes pavadot viena vīra skaitliskajā mazākumā pēc Viktora Šekova noraidījuma, izcīnīja panākumu ar rezultātu 3:2. Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Usovs, I.Ščanicins un Romāns Sulackis, kamēr "studentu" sastāvā precīzi sita Maksims Selivončiks un Mārtiņš Akmentiņš. Jāpiebilst, ka šai spēlei bija tikai formāla nozīme, jo pēc panākuma pār "Dinamo Rīga" "Caramba Riga" jau bija garantējusi sev zelta medaļas.

Uzreiz aiz godalgoto vietu pjedestāla jeb ceturtajā vietā čempionātu noslēdza 2013. gada Rīgas čempione RTU FC, savukārt piekto vietu, pateicoties 4:1 panākumam cīņā ar tiešo konkurenti FK "Lāčplēsis", ieguva SK "Upesciems" vienība. Ar divu vārtu guvumu šo uzvaru palīdzēja kaldināt Nauris Baranovskis, kurš tādējādi ar 35 trāpīgiem sitieniem kļuva par Rīgas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, apsteidzot tuvāko sāncensi Romānu Šimanovski ("FC "Caramba Riga") par četriem, bet trešās pozīcijas īpašnieku Aleksandru Čekulajevu (FK "Rīnūži Rīga") – jau par deviņiem vārtu guvumiem.

Skumjš sezonas noslēgums izvērtās jau minētajai FK "Lāčplēsis" komandai, kas sezonas gaitā ilgu laiku turējās līderu pulkā, bet čempionāta izskaņu aizvadīja katastrofāli, zaudējot sešus mačus pēc kārtas un ierindojoties tikai sestajā pozīcijā. Bez jau minētās neveiksmes pret SK "Upesciems" "lāčplēši" savā sezonas noslēdzošajā spēlē piedzīvoja smagāko zaudējumu turnīrā – 1:10 pret "Rīgas Futbola Skola" (uzvarētājiem "hat-trick" Dmitrija Poliščuka un Kristiana Korsaka rēķinā).

Izcils sezonas noslēgums – uzvaras pēdējās sešās spēlēs – padevās ārpus konkurences turnīrā startējošajai "Nikars-Salaspils" vienībai, kas čempionātu, pateicoties Timura Šafinova trim gūtajiem vārtiem, pabeidza ar 4:3 uzvaru pār "DSVK Traktors/JDFS Alberts". Turnīra kopvērtējuma tabulā "nikarieši" tāpat kā FK "Fortūna/Ogre", kas savā pēdējā mačā ar 5:1 lika kapitulēt "Riga United FC", ieņēma septīto vietu.

No vēl nepieminētajiem noslēdzošās turnīra nedēļas rezultātiem jāpiemin FC "Riga United" 2:1 izcīnītais panākums pār FC "Marienburg". Tādējādi, neņemot vērā ārpus konkurences turnīrā startējošo komandu – "Nikars-Salaspils", "Dinamo Rīga" un "Rīgas Futbola Skola" - rezultātus, "Riga United" izcīnīja astoto vietu, bet FC "Marienburg" ierindojās vēl pozīciju zemāk.

Pašā kopvērtējuma lejasgalā palika attiecīgi 14 punktus izcīnījusī "DSVK Traktors/JDFS Alberts" vienība un vien septiņus punktus iekrājušie FK "Ādaži".

Par čempionāta rezultatīvāko komandu kļuva 145 vārtus guvusī čempione FC "Caramba Riga", savukārt korektākās vienības gods pienācās FK "Fortūna/Ogre" "blicei", kas vienīgā sezonas gaitā ne reizi neizpelnījās noraidījumus, bet kopumā savāca 28 brīdinājumus.

Savukārt par Rīgas kausa ieguvēju iepriekšējās nedēļas izskaņā kļuva SK "Babīte" vienība, kas fināla mačā ar rezultātu 2:1 pieveica FK "Rīnūži Rīga". Nākamos kausa īpašniekus jau devītajā minūtē ar teicami realizētu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Oleksijs Tiščenko, 23.minūtē Andris Briškens dubultoja savas komandas pārsvaru, uz ko pretinieki atbildēja ar R.Ščogola vārtu guvumu 26. cīņas minūtē. Atlikušajā laika periodā, neraugoties uz FK "Rīnūži Rīga" pūliņiem, rezultāts vairs nemainījās. Vistuvāk izlīdzinājuma panākšanai "Rīnūži Rīga" bija otrā puslaika vidū, kad uz SK "Babīte" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču A.Čekulajevam to neizdevās realizēt.

Tādējādi šīs vasaras Rīgas futbola čempionāta sezona ir noslēgusies. Turnīra laureātu sveikšana notiks jau 3. oktobrī, kad sporta bārā un klubā "Friends" risināsies Rīgas Futbola Federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais vasaras sezonas noslēguma pasākums.
Zibensziņas
2015.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa:
FC Caramba Riga - Monarhs-Flaminko 0:0 (4:3 s.s.) A.Usovs dz.k.51 - A.Sazonovs dz.k.19

spēles bildes

spēles video

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs







© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin