Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2015.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 28.augustā Kopējais spēļu skaits: 395 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 2222
Ziņas
Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionātā noskaidroti visi LFF finālsacensību dalībnieki
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.7.2015
Noslēdzies Rīgas domes Izglītības jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes atbalstītais Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes futbola čempionāts. Kopā nospēlētas 389 spēles, kurās iesisti 2203 vārti. Dažādu iemeslu dēļ atsevišķas komandas nav spējušas aizvadīt pilnīgi visus plānotos mačus, taču noskaidroti ir visi 12 LFF finālsacensību dalībnieki.

Atgādinām, ka Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionātā piedalījās gandrīz 100 komandas, kas pārstāvēja dažādus Rīgas pilsētas un Rīgas rajona bērnu un jaunatnes futbola klubus, startējot četrās vecuma grupās (jāatzīmē, ka sacensībās starp jaunākajiem U-9 jeb 2006. gadā dzimušajiem futbolistiem punkti netika skaitīti un komandas nepretendēja uz iekļūšanu Latvijas finālsacensībās).

Izvērtējot rezultātus U-9 jeb 2006. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā, A apakšgrupā augstvērtīgākos sasniegumus spēja uzrādīt komanda no Babītes, kura uzveica visus savus pretiniekus un, iespējams, tieši šī vienība nākamgad būs viena no galvenajām pretendentēm uz pirmo vietu Rīgas čempionātā U-10 vecumā. Konkurenci Rīgas komandai varētu sastādīt arī FS „Metta-Rīga”, FS „Šitika 1” un FK „Baltika 1”.

Savukārt B apakšgrupā ļoti spilgti sevi apliecināja JDFS „Alberts-2”, kas aizvadīja septiņas spēles, gūstot sešas uzvaras, un vienu neizšķirtu rezultātu. Vissīkstākie oponenti “albertiešiem” B apakšgrupā izrādījās LBFK „Daugava”, FS „Metta 2006” un FK „Daugava”.

U-10 jeb 2005. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā A apakšgrupā īpaši jāizceļ FS „Metta/Rīga” un SK „Super Nova 1”. Abas komandas iekrāja 36 punktus, tomēr SK „Super Nova 1” savstarpējā spēlē ar rezultātu 4:3 izcīnīja uzvaru un likumsakarīgi ieņēma pirmo vietu 2015. gada Rīgas čempionātā. FS „Metta/Rīga” komandai tas bijis vienīgais zaudējums, bet turnīra garumā komanda spēja sasist saviem pretiniekiem 108 vārtus, turklāt ielaižot tikai sešus, kas ir turnīra absolūtais rekords. Bronzas godalgas izcīnīja komanda no Babītes ar 30 punktiem un pat ar labāku vārtu starpību nekā SK „Super Nova 1” komandai (+64 pret +57). Savukārt ceturtās vietas ieguvēja ir FK „Dinamo Rīga” komanda. Kaut arī tā palika bez Rīgas čempionāta medaļām, “dinamiešiem” būs iespēja sacensties LFF finālsacensībās ar Latvijas labākajām komandām.

B-1 apakšgrupā turnīra garumā dominēja FK „Dinamo Rīga 3” (24 punkti) un LBF JFK „Daugava” (25 punkti) vienības, kuras spēja deviņās spēlēs izcīnīt astoņas uzvaras. Abas komandas potenciāli varētu nākamgad pieteikties A grupai. JDFS „Alberts-2” ir trešā komanda, ko ir vērts pieminēt B-1 apakšgrupā U-10 vecumā (19 punkti no 27 iespējamām).

B-2 apakšgrupā ar simtprocentīgu rezultātu septiņās spēlēs var izcelt „Nikars-Vanagi” komandu, kā arī RTU FC, kura par spīti zaudējumam „nikariešiem” guva virsroku septiņās citās spēlēs.

U-11 jeb 2004. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas sacensībās A apakšgrupā par čempioniem kļuva FS „Metta/Rīga” futbolisti, kuri nezaudēja nevienu spēli un kopā guva 46 vārtus desmit spēlēs. Otro vietu izcīnīja SK „Super Nova”, kura no čempiona atpalika par pieciem punktiem, bet cīņā par „bronzu” triumfēja JFC „Skonto” komanda, kurai nācās piekāpties pirmo divu vietu ieguvējām, kā arī SK „Super Nova 2005”, kuri pavisam negaidīti, ja aplūko spēļu rezultātus un situāciju turnīra tabulā vēl pāris nedēļas atpakaļ, ierindojās ceturtajā vietā. Cīņā par iekļūšanu LFF finālsacensībās SK „Super Nova 2005” “izstūma” FS „Metta/2004” un FK „Dinamo Rīga” komandas. Visām trijām komandām bija vienāds kopējais punktu skaits (15 punkti), tāpat arī punktu skaits starp trim pretendentiem (pa trīs), bet tieši “supernovieši” varēja lepoties ar labāku vārtu attiecību savstarpējos mačos.

B-1 apakšgrupā daudzu spēļu rezultāti vēl nav zināmi, bet droši var secināt, ka šajā apakšgrupā viena no stiprākajām komandām ir JDFS „Alberts” (12 punkti četrās spēlēs). Turpat blakus viņiem izkārtojušās arī Rīgas FS 2 un JFC „Skonto 2”.

B-2 apakšgrupā sevi pozitīvi apliecināja LBF JFK „Daugava”, kurai visās spēlēs ir gūtas uzvaras, izņemot spēli pret FS „Metta”, kas noslēdzās ar rezultātu 0:0. Ļoti labu sniegumu uzrādīja FS „Metta” (11 punkti) un FC „Academ” (10 punkti) komandas, kurām atlika nospēlēt pa vienai spēlei un neklātienē sadalīt otro un trešo pozīciju Rīgas čempionāta B-2 apakšgrupā.

U-12 jeb 2003. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas Rīgas čempionātā A apakšgrupā prognozes attaisnojās: pirmo vietu ieguva SK „Super Nova”, neskatoties uz to faktu, ka FS „Metta/Rīga” pārliecinoši spēja apspēlēt čempionus ar visai ievērojamu rezultātu 5:1. Taču zelta godalgas FS “Metta/Rīga” komandai „nozaga” „JFC Skonto” vienība, negaidīti izcīnot neizšķirtu - 1:1. Šajā vecuma grupā godalgotā vieta jau sen bija nodrošināta FS „Metta/2003” komandai (15 punkti), bet kā pēdējie pirmajā četriniekā ierindojās „Šitika FS 1” komanda (13 punkti), kura kopā ar Rīgas čempionāta medaļniekiem dosies uz LFF finālsacensībām.

Savukārt B apakšgrupā jāizceļ FS „Šitika 2” vienība, kura nodrošināja sev pirmo vietu šajā apakšgrupā, kā arī SK „Super Nova 2004” un FK „Dinamo Rīga 2” – abas desmit spēlēs spēja gūt vairāk par 20 punktiem.

Apsveicam pirmās četras komandas trīs vecākajās grupās, kuras ieguva tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas fināla sacensībās vasaras sezonas beigās, novēlam tām veiksmi un izcilus panākumus.

RFF, protams, pateicas visiem Rīgas un Rīgas apriņķa klubiem - jaunajiem futbolistiem, treneriem un līdzjutējiem - par dalību Rīgas sacensībās, un gaida visus dalībniekus jaunos turnīros.
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin