Latviski   |   По-русски
 
Čempioni titula aizstāvēšanu sāk ar pārliecinošu uzvaru
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 18.1.2017

Čempioni titula aizstāvēšanu sāk ar pārliecinošu uzvaru Aizvadītajā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā ar sešām spēlēm startēja šī gada tradicionālais Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru 16. telpu futbola turnīrs, kurā šogad piedalās 12 komandas. Pārliecinoši sezonu uzsāka pašreizējā titula ieguvēja “ABLV Bank”, kas ar rezultātu 10:3 sagrāva “Privatbank”.

Pērn regulārajā čempionātā zelta godalgas izcīnījusī “ABLV Bank” cīņā ar ārpus konkurences startējošo “Privatbank” jau pirmo 20 minūšu laikā ieguva komfortablu 4:0 pārsvaru, bet pēc pārtraukuma šo handikapu vēl vairāk palielināja. Trīs vārtus “ABLV Bank” labā guva Maksims Firsovs, pa diviem Sergejs Kartels un Sergejs Babins, bet vienus – Ivars Brics, Vasilijs Kravcevs un Aleksandrs Voitenoks. Sāncenšu sastāvā protokolā “atzīmējās” Igors Stoļarovs, Dmitrijs Savins un Aleksejs Korčagins.

“Privatbank” telpu futbolisti, kas allaž pieskaitīti galvenajiem turnīra favorītiem, pagājušajā sezonā palika trešajā vietā, bet pēdējo reizi turnīrā triumfēja 2014. gadā, kad čempionāta gaitā uzvarēja visas astoņas spēles.

Ar maksimāli iespējamo trīs punktu izcīnīšanu sezonu atklāja cita zelta godalgu pretendente “Baltic International Bank” (BIB), kas ar rezultātu 6:2 uzveica “Ernst&Young”. “BIB” rindās “dubli” realizēja Igors Derbakovs un Mihails Nosiks, pa vieniem vārtiem guva Jurijs Filipovskis un Dmitrijs Timofejevs, savukārt “Ernst&Young” labā precīzi sita Sandijs Joksts un Aleksandrs Kovaļkovs.

Pirmās kārtas vienīgo “sauso” uzvaru izcīnīja “4finance”, kas pateicoties Matīsa Leiša un Kristapa Žīgura vārtu guvumiem, atstāja “uz nulles” pēc vairāku gadu pārtraukuma turnīrā atgriezušos “BlueOrange” – 2:0. Savukārt Genriha Peršteina realizētais “hat-trick” citā cīniņā palīdzēja ārpus konkurences startējošajai “Citadele banka” atspēlēt 0:2 rezultāta deficītu pret “Latvijas Banka” un visā mačā triumfēt ar 5:2 pārsvaru.

Veiksmīgs sezonas sākums svētdien padevās arī “Nordea”, kas tāpat kā “Citadele banka” un “Privatbank” startē ārpus konkurences – Ziemeļeiropas finanšu struktūras vienība ar rezultātu 4:1 uzveica “Norvik banka” komandu, divus vārtus gūstot Kelvinam Ņečajevam.

Visbeidzot vēl nepieminētajā duelī “Rietumu banka”, kas pērn kopā ar “Privatbank” ieguva bronzas godalgas, ar divu vārtu pārsvaru pieveica “Latvijas pasta banka” komandu – 3:1.

Kā iepriekš vēstīts, regulārā čempionāta uzvarētāja un pārējo godalgoto pozīciju ieguvējas tiks noskaidrotas pēc astoņu kārtu cīņām, savukārt 12. martā turpat Rīgas 15. vidusskolā risināsies kausa izcīņa.

Partneri














Dalībnieki