Latviski   |   По-русски
 
Sudrabu iegūst “Swedbank”, trešo vietu izcīna “Rietumu banka” un “Privatbank”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 16.3.2016

Sudrabu iegūst “Swedbank”, trešo vietu izcīna “Rietumu banka” un “Privatbank” Aizvadītajā nedēļā Rīgas 15. vidusskolā noslēdzās tradicionālais šīs sezonas Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs. Uzvaru jau kārtu pirms sacensību beigām bija nodrošinājusi “ABLV Bank”, bet attiecīgi otro un trešo vietu pēc beidzamās kārtas spēlēm garantēja “Swedbank” un “Privatbank”. Tā kā pēdējā, kā ierasts, turnīrā startēja ārpus konkurences, bronzas godalgas nopelnīja arī nomināli ceturtajā pozīcijā finišējusī “Rietumu banka”.

“ABLV Bank”, kurai no turnīra tabulas situācijas pēdējā spēle pret “Latvijas Banka” neko vairs nemainīja, turnīru pabeidza ar pārliecinošu 14:4 uzvaru, tādējādi atkārtojot 2014. gada čempiones “Privatbank” iespēto, kas zelta godalgas sasniedza ar simtprocentīgu bilanci – astoņi panākumu astoņos mačos.

Zelta medaļnieku rindās piecus vārtus guva Aleksejs Bespalovs, kurš tādējādi ar 20 rezultatīviem raidījumiem kļuva par turnīra trāpīgāko snaiperi, par trim precīziem sitieniem apsteidzot otrajā pozīcijā palikušo Dmitriju Sokolovu (“Latvijas Banka”). Ar trīs vārtu guvumu “ABLV Bank” vienības rindās izcēlās Sergejs Babins, divas reizes precīzi bija Maksims Firsovs un Raitis Dzelzkalējs, bet pa reizei – Aleksandrs Voitenoks un Sergejs Kartels. Tikmēr “Latvijas Banka” komandā “dubli” realizēja D.Sokolovs un Gatis Gersons.

“Swedbank” telpu futbolistiem pēdējā spēlē sudraba godalgas nodrošināja 5:1 panākums pār “Latvijas pasta banka”, divus vārtus gūstot vienības uzbrukuma līderim Oļegam Kravčenko. Tādējādi “Swedbank” jau piekto sezonu pēc kārtas iekļuva medaļnieku pulkā – pēdējo reizi ārpus labāko vienību trijnieka “zviedri” palika 2011. gada sezonā, kad ierindojās piektajā pozīcijā. Savukārt “Latvijas pasta banka” savā debijas sezonā ieguva salīdzinoši augsto sesto vietu.

Savukārt neveiksmīga čempionāta izskaņa izvērtās titulētākajai turnīra komandai “Baltic International Bank” (BIB), kas pēdējās sekundēs pret “Rietumu banka” ielaida zaudējumu nesošos vārtus, tādējādi paliekot ārpus godalgoto vietu trijnieka un ierindojoties vien piektajā vietā. Savukārt “Rietumu banka”, kuras rindās 40.minūtē Marks Andrejevs panāca bronzas godalgas garantējušo rezultātu 3:2, punktu izteiksmes ziņā turnīru pabeidza vienādi ar “Privatbank”. Kaut arī labākas vārtu attiecības dēļ (savā starpā komandas netikās) priekšrocību tabulā ieguva “Privatbank”, ņemot vērā to, ka pēdējā sacensībās startēja ārpus konkurences, bronzas medaļu komplektu sev garantēja arī “rietumnieki”.

Jāpiebilst, ka BIB trešās vietas izcīnīšanai spēlē pret “Rietumu banka” būtu pieticis arī ar neizšķirtu.

Tikmēr jau minētā “Privatbank” regulārā čempionāta pēdējā kārtā pret “DNB banka” svinēja savu pirmo “sauso” uzvaru sezonā (3:0), vārtus pa reizei gūstot Igoram Stolarovam, Vitālijam Politajevam un Jevgeņijam Aleksejevam.

Maz prieka brīžu šajā sezonā piedzīvoja arī viena no ierastajām favorītēm “Citadele banka”, kas turnīru noslēdza ar 3:5 zaudējumu pret “Nordea”. Divus vārtus uzvarētājiem guva Kristaps Smiltēns, bet “Citadele banka” rindās savukārt “dubli” realizēja Māris Macijevskis. Pēc šī zaudējuma “Citadele banka” nominālajā turnīra kopvērtējuma tabulā ierindojās priekšpēdējā 13. vietā, apsteidzot vien “DNB banka”, kas ir viens no sliktākajiem rezultātiem “Citadele banka” komandas pastāvēšanas vēsturē.

Vēl no aizvadītās svētdienas rezultātiem jāatzīmē “SEB Banka” otrā izcīnītā uzvara turnīrā (6:2 pār “Norvik banka”), kā arī “4finance” 4:2 izcīnītais panākums pār “Ernst&Young”.

Kā minēts, par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva A.Bespalovs, savukārt ņemot vērā arī kausa izcīņas statistiku, ar 21 vārtu guvumu trāpīgākie bija O.Kravčenko un D.Sokolovs. Komandu vērtējumā visbiežāk sāncenšu vārtsargus sarūgtināja “ABLV Bank” (59 vārtu guvumi), savukārt “fair-play” rādītājā labākais veikums “Latvijas Banka” – šīs vienības spēlētājus tiesnešiem nācās brīdināt tikai vienu reizi.

Turnīra laureātu apbalvošanas svinīgā ceremonija notiks naktsklubā un sporta bārā “Friends”, Elizabetes ielā 55 šā gada 9. aprīlī.

Partneri








Dalībnieki